Första säsongen i superligan, VM-guld med U19-landslaget och debut i a-landslaget under VM-kvalet. Natalie Hjertberg har en fin säsong bakom sig i Dalen. Nästa säsong spelar hon för Sirius – som siktar högt.

– Vi vet vad vi får i Natalie. Hon anpassade sig jättebra från allsvenskan till superligan och jag tror stenhårt på henne framöver, säger Sirius sportchef Sara Orebrand.

Natalie Hjertberg kommer ursprungligen från Göteborg, men lämnade sin hemstad för att gå på riksidrottsgymnasiet i Umeå. Efter studenten skrev hon på för Dalen där hon under sin debutsäsong i superligan stod för fem mål och fyra assist.

– Det är en jättespännande tjej och spelare, en väldigt modern back som tycker om att spela en fartfylld innebandy. Hon blir verkligen ett tillskott i truppen, säger Sara Oreband.

Natalie Hjertberg är Sirius fjärde (!) nyförvärv från Umeå och Uppsalas totalt femte. Natalie är nämligen sambo med Hampus Ahren, som tidigare presenterats som nyförvärv i Storvreta IBK.

– Natalie har jagats av många klubbar och våra chanser ökade lite grann i och med att Hampus Ahren skrev på för Storvreta, men det har varit en bra dialog hela tiden. Det är inte Hampus som bestämmer vart hon lirar, utan Natalie vill vara med och fajtas i toppen. Jag är övertygad om att hon har rätt typ av skalle som kommer att bidra till att förändra bilden av Sirius, säger Sara Orebrand.

Sirius var länge indragna i nedflyttningsstriden under den gångna säsongen, men lyfte sig efter nyår och var snubblande nära slutspel. Nästa år ska bli något annat.

– Jag var kaxig redan inför den här säsongen och sade att vi skulle bli ett topp fem-lag. Det blev vi inte, men vi hade definitivt blivit det med en bättre start. Det är någonstans dit vi vill, säger Sara Orebrand.

– Vi vill fajtas i toppen, men vi är medvetna om att det kommer inte går över en natt. Kommande säsong ska vi vara ett givet slutspelslag och det ska inte vara på gärdesgården att vi klarar det.

Sirius försäsongsträning drar i gång den 2 maj och då kommer den sista pusselbiten, en ny huvudtränare efter Niklas Johansson, också vara klar, är tanken.

– Till största sannolikhet är det klart till dess, men inga papper är skrivna och vad som hest kan hända än, säger Sara Orebrand.