Sirius tröstmål – ett riktigt drömmål

Hammarby besegrade inte oväntat Sirius på Studenternas. Men matchens höjdpunkt stod hemmalagets Elias Andersson när han slog till med ett drömmål från 40 meter.

Hammarbymålvakten Davor Blazevic slänger sig alllt han kan men kan inget göra åt Elias Anderssons fullträff.

Fotboll2019-09-25 22:30

Det stod 0–3 på resultattavlan när Siriusmittfältaren drog till från distans. En del åskådare hade då redan hunnit lämna matchen. Det lär de ångra. För Sirius tröstmål var något att minnas från den här matchen. För Elias Andersson – och för flertalet av de dryga 6 000 åskådarna.

– Vad ska jag säga. Jag såg hela matchen att han (målvakten Davor Blazevic) stod långt ut. Så jag testade och fick en bra träff och den seglade in, säger Andersson efter förlusten.

Det var ingen tvekan när Andersson drog till och bollträffen var av bästa märke. Blazevic hade inte en chans att hinna ta sig till rätt position.

Har du någonsin gjort ett snyggare mål?

– Jag vet faktiskt inte, jag tror inte det. Det är nog i topp. Jag gör inte mål så ofta men de brukar vara snygga.

Siriustränaren Mirza Jelecak om fullträffen:

– Fantastiskt! Framförallt att han uppfattade situationen. Det gäller att få en bra träff för att få den att gå i mål.

Sirius gjorde en mycket bra första halvlek och ägde bollen mest mot seriens målgladaste lag. Men det var chansfattigt. Och i den andra halvleken tog gästerna till vara de möjligheter som bjöds. Under en tjugominutersperiod gick gästerna från 0–0 till 0–3. Anderssons dröm- och tröstmål kom i den 85:e minuten och det blev aldrig spännande.

– I den andra halvleken lyckades vi inte skruva upp oss tillräckligt och det räcker för dem. En halvchans och den sitter, säger Siriustränaren Jelecak som tycker att hans lag stod upp bra mot ett lag som kört över de flesta motstånden den senaste tiden.

Sirius valde att starta med Daniel Jarl i backlinjen i stället för Kebba Ceesay. Men Jarl utgick redan i paus. Ett planerat byte enligt Jelecak.

– Han klarar inte att spela längre än 45 minuter, säger Jelecak.

Även Adam Ståhl fick utgå i paus. Skadad. Direkt efter matchen var det oklart hur illa det var, men det handlade om ena knäet.

Med fem matcher kvar att spela sitter Sirius fortfarande säkert i tabellen. Men nästa match, borta mot Sundsvall, blir enormt viktig i jakten på ett säkrad kontrakt. Viktigare än den mot "Bajen" enligt Elias Andersson.

– Absolut. Vi har fem matcher kvar som vi ska ha poäng i. Vi vill vinna varje match och Sundsvall är en match vi ska ha poäng i, säger han.

Matchfakta

Sirius–Hammarby 1–3

(0–0) Målen: 0–1 (53) Junior, 0–2 (68) Jeppe Andersen, 0–3 (74) Muamer Tankovic, 1–3 (85) Elias Andersson.

Publik: 6 035

Elias Andersson, matchens enda målskytt för Sirius, säger att det nog var hans snyggaste mål i karriären.