Sirius tog inte chansen: Är deppigt

Sirius hade inte slagit Östersund i allsvenskan tidigare – och gjorde det inte på Jämtkraft Arena under lördagen heller. Än kan inte Uppsalalaget inte helt räkna med allsvenskt spel nästa säsong.

Jubel och depp i Jämtland direkt efter att Isak Ssewankambo klippt in 2-0 för hemmalaget mot Sirius.

Fotboll2019-10-19 19:08

– Det känns dåligt. Jag tycker att vi är bättre än dem och det är lite deppigt att att förlora med 2–0, säger Siriusinhopparen Stefano Vecchia kort efter den tunga förlusten.

Under söndagen slutförs den 28:e omgången av årets allsvenska. Vid värsta tänkbara Siriusscenario skiljer det då endast tre poäng ned till kvalplats och fyem till direkt nedflyttning. Då har Sirius kvar att möta jagande AFC Eskilstuna borta nästa helg och Kalmar hemma.

– Vi ska ju bara gå in och försöka vinna matcherna och ta våra poäng, säger Vecchia.

Den första halvleken bjöd på chanser i mängd och massor men inget av lagen lyckades ta till vara på ett enda. Var inte skotten alldeles för missriktade så var de för lösa.

Sirius var det spelförande laget i den andra halvleken men utdelningen kom aldrig trots ett par tre riktigt bra lägen. I stället spräcktes matchens målnolla genom Dino Islamovic för Östersund med kvarten kvar. Inlägget var bra, nicken via stolpen perfekt – men Sirius markering i straffområdet höll långtifrån någon vidare klass.

– Den första halvleken var ganska jämn men vi hade många lägen som vi ska göra mål på. Och i den andra hade vi också lägen. När de gjorde 1–0 tappade vi lite av spelet och slog lite längre bollar. Men det är förståeligt, säger Vecchia.

Han fick hoppa in i matchen efter en dryg kvart av den andra halvleken och med cirka tio minuter kvar att spela var den han som fick Sirius bästa chans. Han slängde sig fram på ett inspel från höger och liggande såg han ut att vara på väg att skjuta in kvitteringen men på mållinjen såväl en försvarare som målvakten Aly Keita och stoppade bollen.

– Jag fick ju träff på bollen, en meter från mål ...

I stället gick ridån ned för Uppsalalaget i minut 86 när Isak Sswankambo bjöd på matchens bästa avslut med foten. Distinkt tryckte han dit bollen i Lukas Jonssons högra hörn och Östersunds första seger sedan 14 juli (IFK Norrköping hemma) var ett faktum. Därmed passerade laget från Jämtland Sirius på målskillnad i tabellen.

Sirius och Östersund har mötts sex gånger i allsvenskan. Tre har slutat oavgjort och tre med Östersundsseger.