Sirius sänktes av eget powerplay

Istället för kvittering släppte Sirius in två mål i eget powerplay. Det gjorde att Växjö drog ifrån och till slut vann med 9–4.

Sirius släppte in fyra mål i sista perioden och förlorade mot Växjö.

Innebandy2019-11-17 19:00

I mitten av andra perioden låg Sirius under med 2–3 och fick läge att kvittera då man skulle spela powerplay i fem minuter.
Istället gjorde Växjö två raka mål då först Johan Roos sprang över hela planen och sedan Karljohan Ahlroth dribblade bort två spelare och Sirius tog timeout.

– Vi var alldeles för dåliga i special teams och det är där vi förlorar matchen. När vi tappar bollen så jobbar vi inte hem tillräckligt och var inte ödmjuka och det funkar inte på den här nivån, säger David Ahlmark, tränare i Sirius.

Med sju sekunder kvar av powerplay sköt Anton Loklint in 3–5 men två snabba mål i början av tredje perioden gjorde att Växjö utökade ledningen.
Växjö vann till slut med 9–4 efter 4–1 i sista perioden då Patrik Burman tröstmålade för Sirius.

– Tredje perioden var direkt usel och alldeles för dålig. Vi gav bort bollen i fel lägen och blev ännu sämre efter att de gjort sina två snabba mål, säger David Ahlmark.

Därmed tog inte Sirius chansen att gå upp på lika många poäng som just Växjö och ta in på lagen på slutspelsplats.

Matchfakta

Växjö–Sirius 9–4
(2–0, 3–3, 4–1)
Målen: 1–0 (1.34) Manuel Engel, 2–0 (14.21) Markus Jonsson, 2–1 (21.55) Johan Widh, 3–1 (28.26) Karljohan Ahlroth, 3–2 (30.59) Kevin Söderling, 4–2 (33.41) Johan Roos, 5–2 (34.36) Karljohan Ahlroth, 5–3 (36.33) Anton Loklint, 6–3 (40.46) Johan Roos, 7–3 (42.01) Manuel Engel, 8–3 (51.50) Manuel Engel, 9–3 (53.51) Simon Zetterling, 9–4 (57.58) Patrik Burman. Publik: 1 558.