I torsdags uppdagades det att Sirius förstemåvakt Josh Wicks fastnat i en dopingkontroll efter matchen mot Hammarby. Anledningen var att man hittat spår av en nedbrytningsprodukt av kokain i hans urin. Klubben kallade till presskonferens och det mediala intresset var stort.

– Vi har fått lägga mycket kraft på annat än det rent sportsliga. Men vi har överlevt det och nu känns det bra – stämningen är god och gruppen har verkligen vuxit samman de senaste veckorna, säger tränaren Kim Bergstrand några dagar efter det inträffade.

Under söndagens träningspass är stämningen god i gruppen. Mycket skratt och glädje går att bevittna för de som tagit sig ner till Löten.

– Det känns som att truppen blivit ännu tightare. När det kommer till motgångar blir man starkare som grupp och som förening så jag tror att det kan stärka oss, säger mittbacken Tim Björkström.

Sirius har däremot stora problem på målvaktsfronten i och med att deras förstaval stängts av. Målvaktstränaren Karim Fegrouche vaktade målet i den senaste matchen mot Häcken. Han kommer att stå mot Norrköping på måndagen.

– Just nu är han förstevalet, säger Bergstrand.

Bakom Fegrouche ligger Gustav Nyberg närmast till hands.

Hur nära är han?

– Karim är före, säger Kim Bergstrand.

Sirius enda möjlighet att värva spelare är att rekrytera en målvakt som står utan kontrakt.

– Vi har jobbat med det konstant. Det finns inte många kontraktslösa målvakter som inte vi har koll på, så kan jag säga.

Är det någon som kan bli intressant?

– Vi har ringat in några stycken som skulle kunna bidra till Sirius.