UNT sänder dokumentär om Sirius 2015

Under fredagen har det gått exakt fem år sedan Sirius valde att gå skilda vägar med tränaren Olof Unogård. Nu släpper UNT en dokumentär om det turbulenta året 2015.

Sirius trupp inför säsongen 2015.

Sirius trupp inför säsongen 2015.

Foto: STAFFAN CLAESSON

Fotboll2020-10-30 10:00

Säsongen 2015 var året då Sirius dam skulle växla upp och på nytt ta sikte mot allsvenskan. Så blev det inte. I stället kom säsongen att bli skådeplats för en av de största interna konflikterna i Sirius Fotboll någonsin där nye tränaren Olof Unogård och hela truppen till slut vände sig mot sin egen förening efter flera bråk, bland annat om Lötens naturgräsplan. Bråk som i praktiken betydde slutet för damverksamheten under Sirius regi. 

– När jag sitter och läser alla de här grejerna som har hänt så känns det mer spännande än Paradise Hotel. Det händer mer under det här året än under ens äsong där, säger Tempest Norlin i podcasten.

Podcasten är producerad och skapad av Daniel Meisels och blickar tillbaka på säsongen 2015, en säsong som skulle visa sig bli slutet för Sirius damverksamhet. Med hjälp av nya intervjuer med de tidigare Siriusspelarna Aisha Faiqi, Caroline Lundberg, Tempest Norlin och Märta Säfström samt tidigare sportchefen Mats Wolgers och så klart Olof Unogård så tittar dokumentären tillbaka på Sirius dams hela resa från det att man blev Sirius 2011 till att laget slutligen lades ner 2016. 

– Vi sitter typ 15 spelare och bara gråter i en stor ring, säger Caroline Lundberg om dagen då Unogård fick gå.

Sirius erbjöds inför inspelningen av dokumentären att medverka, men valde efter styrelsebeslut att inte vara med. 

Dokumentären har exklusiv premiär på unt.se på lördag 31 oktober klockan 12.00. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!