Sirius förlorade mot bottenkonkurrenten

Sirius tunga form fortsatte när man förlorade mot bottenkonkurrenten Warberg med 5–7. "Vi skapar mycket lägen, men vi sätter inte chanserna", säger tvåmålsskytten Kevin Söderling.

Filip Eriksson blev tvåmålsskytt i Sirius möte med Warberg.

Filip Eriksson blev tvåmålsskytt i Sirius möte med Warberg.

Foto: Erik Appelqvist

Innebandy2019-10-20 19:52

En vinst och fem förluster. Så ser Sirius form ut i SSL just nu och självförtroendet höjdes inte direkt efter att laget förlorade med 5–7 mot Warberg.

– Det känns åt helvete så klart, säger Sirius-tränaren David Ahlmark efter matchen.

Warberg började piggast och tog tidigt ledningen mot Sirius som såg handlingsfattigt ut i den första perioden. I den andra perioden spelade Sirius upp sig och målade genom Kevin Söderling och sedan genom Filip Eriksson. Sirius var nära en kvittering men istället skulle Warberg dra ifrån. 4–2 skulle det stå inför den tredje perioden.

Sirius släppte tidigt in 5–2 i den tredje perioden men skulle därefter spela upp sig. Först gjorde Filip Eriksson sitt andra för dagen och därefter gjorde även Kevin Söderling sitt andra. Vid ställning 4–5 var Sirius nära kvittering flertalet gånger. Men i slutändan skulle Warberg göra både 6–4 och 7–4 innan Jakob Drews gjorde matchens sista mål.

– Så har det varit hela säsongen för oss. Det känns som att vi behöver kämpa hårt för att göra mål medan motståndarna inte behöver kämpa alls, säger tvåmålsskytten Kevin Söderling.

Hur ska ni vända på formen?

– Det gäller att vi förbättrar försvarsspelet. Släpper man in sju mål är det svårt att vinna innebandymatcher. Gör man 4-5 mål ska det räcka till att vinna, säger Söderling.

Matchfakta

IK Sirius IBK – Warberg IC 5–7

(0-2, 3-2, 2-3)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!