På måndag är tanken att Sirius ska ha ett möte med damlaget om framtiden. Därför är det med förvåning som ordföranden Ove Sjöblom tar emot lagets ”lista” som publiceras i UNT.

– Det är med både förvåning och besvikelse. Jag undrar varför man fortsätter med de här frågorna när vi sagt att vi ska ha ett informationsmöte den 16 november, säger Sjöblom.

Att damlagets existens i elitettan skulle vara i fara dementerar han starkt.

– Vi spelar i elitettan och kommer att spela där nästa säsong också, vi har ingen plan att dra oss ur. Vi ska ha ett F19-lag också och jag vet inte varifrån de fått det här-

Varför tror du man går ut med det här i media?

– Damtruppen kanske vill se en större demokratisk process och det vill jag också, men vissa frågor kan vi inte hålla stormöten om. Vi är deras arbetsgivare och vi måste leda verksamheten. Man måste ha respekt för systemet.

Sjöblom tycker det är väldigt olyckligt att det har blivit två olika falanger i Sirius under det gångna året.

– Jag tycker att det är synd att det här drivs som ett sidoprojekt inom föreningen, jag har faktiskt aldrig varit med om något liknande tidigare och tycker det är märkligt.

Sirius lovar i alla fall svar kring sin fortsatta damsatsning och organisation under måndagen.

– Det är det vi har sagt hela tiden och då hoppas vi att spelarna tar till sig den informationen. Jag tycker inte vi är förtjänta av den här kritiken, utan vi är en av de föreningar som lägger ner mest resurser på damsidan i elitettan, säger Sjöblom.