Det bästa ångestdämpande medel som finns för ett lag i kris är tre poäng. Nu blev det bara en för Sirius i måstematchen mot Trelleborg och tendensen var tydlig, det såg ut som det gjort rätt många gånger den senaste tiden.

Krisens knackningar bultar därmed allt hårdare på Sirius dörr och matchen mot Trelleborg är en allmän varning för att det kan gå åt skogen.

Bara 1–1 mot ett lag de måste slå, en ny tung skada, sämsta publiksiffran på Studenternas sedan superettan, fortsatt på nedflyttningsplats i den allsvenska tabellen och ett nytt bevis att Sirius lever i en skuggsida efter flera år i solen.

Matchen var långtifrån så tillknäppt och chansfattig som vi hade kunnat tro och Philip Haglunds sagolika cykelspark – som felaktigt dömdes bort för offside – drog i gång en kavalkad av chanser i den första halvleken.

Problemet för Sirius del var att Trelleborg skapade de allra flesta. Freddie Brorsson kom bland annat helt fri med Joakim Wulff som dock visade att Sirius hittat rätt i sin målvaktsvärvning. Wulff tvingades sträcka ut tre gånger om när Jovanovic, Pode och Tideman tvingade Siriusmålvakten att trippelrädda inom loppet av en minut.

Sedan kom målen. Två inom loppet av lika många minuter. Felix Hörberg rann igenom från kanten och krutade in 0–1, varpå Oscar Pehrsson språngnickade in Stefano Vecchias hörna för 1–1. Det var Sirius sjunde mål i år och dessutom Sirius sjunde målskytt.

I andra halvlek blev det mer tunnsått med blåsvarta chanser och i stället för att skruva upp tempot ett snäpp till sjönk Sirius ned i Trelleborgs ficka och blev statiskt och förutsägbart.

Sirius hopp stod till hörnskapandet (14 hörnor!) och det saknades de uppoffrande löpningarna för att dra isär Trelleborgs försvar och öppna för medspelare. Det var också knackiga bollmottagningar, felpass, brister i tajming och tempo och de där delarna i självförtroende som följer dem som inte får resultat med sig.

Det kändes inte som backlinjen och mittfältet var helt på det klara med vem som skulle göra vad och många drällde bort bollen i farliga lägen.

Sirius spelsystem kräver sina spetskvaliteter och kanske framför allt hos balansspelarna på mitten. Den store kreatören saknas i dagsläget. Kan en sådan hittas under sommarfönstret? Vilka ekonomiska muskler har redan ekonomiskt tyngda Sirius?

Trelleborg gjorde en bra bortamatch och man behöver inte göra någon djupgående analys för att konstatera att Sirius kommer att få det tufft även fortsättningsvis. Det är svårt att tro att Sirius ska kunna plocka poäng mot Östersund (b) och Djurgården (h) som väntar före VM-uppehållet.

AFC 2017, Falkenberg 2016 och Åtvidaberg 2015 är tre andra lag som inlett sina allsvenska säsonger svagt och sedermera fått respass när tabellen summerats under hösten. Det finns några exempel på lag som har fått en position utveckling efter en tyngre start och där någonstans står Sirius i sina egna tankar, att det ska bli bättre.

Bara 2 928 kom för att stötta när nöden var som värst. Det är ett tecken att få på allvar bryr sig om Uppsalalagets framtid i allsvenskan. De som kom fick inte heller betalt för lojaliteten utan tvingas vänta och se och hoppas och tro.