Med en minut kvar att spela jagade Hagunda kvittering till 4–4 för att hålla SSL-drömmen vid liv. Då fick laget powerplay efter att en Warberg-spelare blivit utvisad för fasthållning.

I jakten på mål och eventuell förlängning tog Hagunda ut målvakten och spelade sex mot fyra den sista minuten av matchen.

– Vi går för fullt för det i slutet men det är tajt och svårt att göra mål. Det är små marginaler som avgör, de har hemmaplansfördel som kanske hjälper dem till slut men det är svårt att ta på vad som fäller avgörande helt. Det är tråkigt, riktigt tråkigt, ja vansinnigt tråkigt att förlora såhär, säger Mårten Pederson, tränare i Hagunda.

Hagunda skapade rejält tryck framåt under slutsekunderna. Fredrik Holtz försökte två gånger om, Felix Abrahamsson sköt men det blev inget mål för Hagunda.

Warberg höll undan och vann med 4–3 efter att Hagunda tappat en 3–1-ledning i den tredje perioden.

– Tyvärr så firade vi nog lite för mycket efter vårt 3–1-mål och lyckades inte hålla tätt bakåt i bytet efter. Hade vi gjort det och hållit undan några minuter så hade det kunnat gå annorlunda men det är svårt att säga. Warberg fick energi efter sin reducering och det blev som det blev, säger Mårten Pederson.

Dessförinnan hade Alexander Johansson satt 3–1 drygt fem minuter in i den tredje perioden. Men bara 15 sekunder efter det reducerade Warberg och fick ny närkontakt i den jämna, intensiva och täta tillställningen.

En minut efter reduceringen fick hemmalaget powerplay och satte 3–3 genom Robin Blåberg som drog till från högerkanten och hittade en lucka mellan Tomas Åhrbergs arm och ben i Hagunda-målet. Med drygt fyra minuter kvar att spela satte Blåberg även 4–3 när han fick bollen till höger, tog sig in banan och fullbordade vändningen med ett skott.

– Det är två jämna och bra lag som möts och vi gör en riktigt bra match. Sett över hela kvalet är det special teams som avgör, i spel fem mot fem tycker jag att vi var bättre i alla matcher förutom den första men det är små marginaler som avgör till slut, säger Mårten Pederson.

Därmed vann Warberg kvalet till SSL med 3–2 i vinster och spelar i högsta serien nästa säsong medan Hagunda återvänder till allsvenskan.

Hagunda hade ledningen med 2–1 i matcher och två chanser att säkra avancemanget men missade båda. I torsdags föll laget med 4–3 på hemmaplan inför 2 109 åskådare och i tisdagens möte blev det förlust med samma siffror på bortaplan.

– Vi har utvecklats som lag under hela säsongen och det har varit en trappa uppåt. Just nu är det riktigt tråkigt men när vi summerar säsongen kan vi vara riktigt nöjda, säger Mårten Pederson.