Länge följdes lagen åt och turades om att leda i Sparbanken Wictory Center.

Med 68 sekunder kvar att spela drog Fredrik Holtz till från vänsterkanten och satte 7–6. När Warberg tog ut målvakten i jakten på en ny kvittering utnyttjade Felix Abrahamsson ett misstag och rullade in 8–6 i öppen kasse med 16 sekunder kvar att spela.

– Efter den tunga starten fick vi matchen dit vi ville och följde vår gameplan fullt ut. Vi stod upp bra och lät de inte ha för mycket boll utan lyckades korta av deras anfall samtidigt som vi själva kunde gå framåt, säger Mårten Pederson, huvudtränare i Hagunda.

Warberg reducerade en gång men kom inte närmare än så utan Hagunda vann den tredje kvalmatchen med 8–7 på bortaplan.

Innan dess hade det mycket hänt i den jämna matchen som bjöd på stor dramatik då bland annat Linus Nyström fick slå sin straff två gånger, flera utvisningar och många domardiskussioner. I slutet av matchen strulade även matchklockan så tiden fick ställas om.

– Det var en riktig härlig slutspelsmatch med mycket känslor, bra fart och grisig innebandy. Vi kändes starka i slutet och om det gått till förlängning så trodde jag att vi skulle vinna där men det var skönt att avgöra innan, säger Mårten Pederson.

Segern var Hagundas andra i kvalet till SSL som spelas i bäst av fem matcher och gör att de kan säkra avancemang till högsta serien i nästa möte som spelas på torsdag i IFU Arena.

Annars väntar en femte och avgörande tillställning på bortaplan.

– Vi har satt oss i ett bra läge och ska göra allt för att avgöra på hemmaplan. Det är bara att gå för det fullt ut och satsa allt, säger Mårten Pederson.