Seger i debuten: "Fantastiskt bra"

MOTOR. Seger i debuten.
Alexander Graff har fått en kanonstart i Camaro Cup.
- Det kunde inte ha börjat bättre, säger Graff.

7 maj 2010 19:28

2008 års vinnare av JTCC, Alexander Graff, var tillbaka i hetluften på fredagen och säsongen i nya Camaro Cup kunde inte börjat bättre. Graff hade en del problem under testet och kvalet på Ring Knutstorp, men när väl racet drog i gång var det inget snack.
- Det känns fantastiskt bra. Det kunde inte ha börjat bättre, säger Graff.

Gick det över förväntan?
- Nej, det kan jag inte säga. Det har varit någon officiella tidtagning under testdagarna, men det har kännts riktigt bra. Dessutom har vi varit det team som testat absolut mest och vi ska vara lite före de andra teamen.
Premiärdagen började dock inte lysande. Graff kvalade in som sexa efter att drabbats av mycket trafik, men fick tidigt öppen gata sedan stallkamraten och förhandsfavoriten Tomas Engström i ett tidigt läge krokat ihop med den andra storfavoriten Fredrik Ros.
- Jag drog helt klart vinning ur det och det kanske var tur att jag inte kvalade bättre när det gick det hände grejer där uppe, säger Graff.

Graff fortsatte resan
mot toppen och stressade Peggen Andersson av banan och kunde sedermera ta sig upp i ledning efter det snabbaste varvet någonsin på Ring Knutstorp. Banrekordet ger honom Pole position i lördagens race.
- Teamet är skitnöjt, så klart. Det är en historisk seger med den nya generationen Camarobilar och totalledning ? det är inte helt fel, säger Alexander Graff.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!