Två veckor har gått sedan Gusk gick på sommarledighet. Under fredagen börjar a-laget träna igen efter uppehållet.

– Det ska bli skönt. Våren har präglats av många skador och sjukdomar. Nu behöver vi bygga upp lagets fysik. Vi har en bra trupp men det viktigaste just nu är att få upp alla på en högre nivå fysiskt, säger tränaren Zaine Söderlund.

När laget gick till sommarvila låg man på nionde plats i division 2 norra svealand.

– Vi känner allihop att vi har mycket mer att ge. Det har varit mycket upp och ner, vi har gjort bra matcher varvat med mindre bra insatser. Analysen är att vi inte har varit tillräckligt bra grundtränade och inte har fått en tillräcklig återhämtning mellan matcherna. Nu ska vi visa att vi är klart bättre än vad tabelläget visar, säger Söderlund.

Det är inte bara tabelläget man är missnöjd med. Som lök på laxen åkte Gusk även ur Svenska cupen i en högdramatisk match mot Strömsberg. Det innebär att man inte ställs mot något allsvenskt lag, vilket man gjort tidigare år.

– Det är klart att det var surt att inte vinna någon sådan match. Vi har haft tur och fått Hammarby och Djurgården de senaste åren och nu såg vi att de fick möta Sirius. Det skulle inte ha blivit samma publikfest.

Det kan bli aktuellt med förstärkningar. Tre nya spelare ska komma och träna med laget när man startar igång igen under fredagen. Det handlar om en ytterback/yttermittfältare, en renodlad mittfältare och en forward.

– De är duktiga. Två av dem har vi bra koll på sedan innan men den tredje vet vi inte riktigt statusen på. Kan vi krydda vår trupp med ett par nya spelare så skulle det lyfta laget.

Den 31 juli drar Gusk igång höstsäsongen på allvar när man möter Täby på bortaplan.

pontus.stark@unt.se