Elittruppens förväntningar på SM-veckan var stora där målsättningen var att ta sig vidare till både final och de Nordiska Mästerskapen. Men laget stötte på några hinder på vägen. En av gymnasterna stukade foten på förträningen och tvingades tas ut ur laget.

– Vi var tvungna att avgöra ganska direkt om hon kunde köra eller inte och fick sedan göra om utifrån det. Det är inte det bästa vi har kört men vi gjorde det ändå stabilt uitfrån de förutsättningarna vi hade. Det kändes väldigt bra att vi iallafall lyckades få ihop det, säger tränaren Linn Tunud Ingwall.

Tävlingen började med fristående, där Uppsalaget vanligtvis brukar ligga högt i poäng, men två missar i svårigheterna resulterade i att de inte fick den poäng som de hoppades på.

Artikelbild

| Nöjd. Trots att det inte blev någon final för elittruppen är tränaren Linn Tunudd Ingwall nöjd över lagets prestationer.

– Bortsett från missarna körde vi inte heller lika synkroniserat som vi egentligen kan, så vi fick en helt okej poäng i ett helt okej fristående, säger Linn.

Tumblingen gick däremot desto bättre.

– Vi hade ett otroligt fint utförande och en helt okej svårighet, så det är vi nöjda med. Tumbling är dessutom det som vi brukar ha lägst poäng i, men i lördags fick vi en fin poäng så det kändes bra, säger hon.

Är ni nöjda med er prestation trots att ni inte tog er vidare till final?

– Vi är jättenöjda, det känns skönt att ha ett väldigt stabilt och stort lag. Vi löser situationerna som uppkommer och är starka som ett lag, det är något som vi tar med oss, säger Linn.

Med ett väldigt tufft motstånd gick SM-guldet tillslut till Örebro GF KIFs damer, förra årets regerande mästerare. Ett lag som höll en hög och stabil nivå tävlingen igenom.

– Det var helt överlägsna och jättestabila både i kvalet och finalen. De förtjänade absolut att ta hem segern, säger hon.

Nu får gymnasterna tre veckors vila innan de sätter igång med träningen och satsningen mot JSM som går av stapeln andra helgen i december.