Under lördagsnatten kom Sirius hem från det tio dagar långa lägret i Albufeira. Ett läger som alltså får ett högt betyg i utvärderingen.

– Vi är väldigt nöjda med hur lägret artade sig både rent organisatoriskt, fotbollsmässigt och lagmässigt med att komma varandra tajtare. Vi satt och pratade sista kvällen med Johan Holmström (fystränare) som varit på många läger med Gefle och jag själv som också varit på många läger. Vi kunde inte komma på ett läger där man jobbat så mycket och så intensivt. Det fanns ett spa på hotellet som man normalt hade hunnit nyttja, men det hann vi inte, säger Rydström.

Ni fick ut mer än ni trodde egentligen?

– Jag har varit på många läger där man känt att det bara varit en kostnad och bök att förflytta sig. Så var inte känslan utan vi behövde det här.

Sirius spelade som bekant en match under lägret där man föll mot sydkoreanska Jeonnam Dragons med 1–0. En match där man tvingades till flera ändringar på grund av skador och sjukdomar. Dessutom tvingades Kebba Ceesay lämna lägret på grund av personliga skäl.

– Vi har spelat två matcher, men har fortfarande inte kunnat spela med en uppställning som börjar likna en startuppställning. Det har vi inte kunnat vara i närheten av på grund av skadorna som vi hade med oss in i säsongen och sjukdomar. Det är klart att man önskar det hade varit bättre, det är tävlingsmatch till helgen, säger Rydström.

Vilka kan inte vara med mot Karlstad förutom Sam Lundholm och Stefano Vecchia?

– "CG" tränade sista passet i Portugal, men är antagligen inte aktuell till helgen. Det är lite för få träningar. Åhman Persson var också med sista träningen, men han är inte aktuell. Jarl är tillbaka och Kebba Ceesay är tillbaka.

Just skadorna som förföljt Sirius de senaste säsongerna hoppas Rydström att Sirius ska bli av med.

– Den problematiken är en sådan sak vi vill förändra. På ett sätt är det fortfarande som det har varit med att det saknas spelare, men samtidigt känner vi att vi har fått större närvaro på träningen. I form av nya skador har vi bara "CG" som hade ett genomtramp.

Hur ser ni på cupen med tanke på att ni inte hunnit sätta laget och spelet riktigt?

– Cupen är viktig. Vi vill verkligen odla en vinnarkultur och oavsett motstånd visa att vi är ett lag som tänker vinna den här matchen. Samtidigt är vi inte så långt in i säsongen och har ett nytt tränarteam. Jag tycker att vi har hunnit med mycket på de här fyra veckorna, men det är inte så att det är ett examensprov på lördag. Vi vill vara bättre än vi var i går och ta de små kliven. Det är den långsiktiga processen vi fokuserar på, säger Henrik Rydström.