Sverigecupen i gokart avgjordes den gångna helgen i Linköping – en tävling som har högst prestige att vinna under året då hela Sveriges gokartelit är med och kör.

Gustav Ryderdahl, som kör för SMK Västerås i klassen mini, började morgonen med en andraplats på tidskörningen, vilket även blev hans startposition till kvalheaten.

I heat ett körde Gustav in på andraplatsen och i heat två så knep han förstaplatsen.

I och med sin andraplats och sin vinst i heaten så fick Gustav starta i pole i förfinalen. Gustav tog starten direkt och vann den före Rasbo MK:s Sebastian Svensson som blev tvåa, bara tre tiondelar bakom.

När team Ryderdahl stod på gridden och det endast är tre minuter till start på finalen upptäcker en konkurrent att Gustavs ram var av och goda råd var dyra.

Vid tillfällen som dessa blir hela startgridden ett enat team trots att alla är konkurrenter på banan. I en gemensam ansträngning ordnades silvertejp fram för en snabb reparation.

Gustav lyckades sedan ta starten i finalen och gjorde årets bästa körning och lyckades hålla ledningen tills målflaggan föll. Tvåa blev Sebastian Svensson, som satte snabbaste tid på banan, och hemmaföraren Junior Jonsson på tredjeplatsen.

– Det är svårt att vinna med hela grejer, men att vinna med en ram som är trasig, det är riktigt starkt gjort, sa värste konkurrenten för året Junior Jonsson efter racet.

Andreas Harlin Enköpings Mk som kör i klassen senior 125, gjorde sin bästa tävling för året i ett starkt startfält och körde in på en fin sjundeplats i finalen.