Mina frågor på förhand inför Sirius allsvenska återstart hemma mot Hammarby handlade om det prekära tabelläget, Moses Ogbu, självförtroendet i Sirius och målvaktssitsen. Efter 1–1 (1–0) på Studenternas lyder min tidiga analys om ...

… Tabelläget

Att BP skulle slå Djurgården på bortaplan och förpassa Sirius ned på en kvalplats inför matchen mot Hammarby var det nog få som trodde. Att Sirius skulle slå tillbaka med full kraft och ta poäng hemma mot Hammarby … Tja, vem hade trott det? Jesper Arvidsson vänsterfot och Philip Haglunds huvud. Det är i kombination med ett jävlar anamma räcker fint ibland. Det räckte dock inte till tre poäng. Den effektiviten hade inte Sirius.

… Moses Ogbu

Moses Ogbu missade bortamatchen mot Gif Sundsvall på grund av en skada, men var tillbaka nu och det blev precis en match i hans anda. Sirius låg lågt och där uppe hade Ogbu en nyckelroll att bita fast bollen och hota Hammarbyförsvaret. Som han gjorde det. Moses Ogbus första halvlek (och stora delar av andra), när han vred och vände med det gröna försvaret, var en av hans starkaste i år. Bara målet saknades. Den solkara filmningen i straffområdet blundar vi för en kväll som denna.

… Sirius självförtroende

Efter fyra raka segrar (BP, Dalkurd och Göteborg gånger två) under sommaren kom tredje raka förlusten i allsvenskan uppe i Sundsvall före landslagsuppehållet. Sedan kom BP:s överraskande seger mot Djurgården. Kris och panik? Inte då. Sirius tycktes trivas i sin roll att störa Hammmarbys guldstrid och spelade sig tryggt ur varje trängd situation. Men det är mycket psykologi, förstås. Att möta ett guldjagande lag på hemmaplan är en match som ingen tror att du ska ens ta poäng i ... Då är det många gånger lättare att bara gå in och ge allt. Det gjorde Sirius nu. Mot alla odds.

… Lukas Jonsson

Sirius målvaktsposition har varit ett enda stort gissel sedan amerikanen Josh Wicks åkte fast i våras. Med hemvändaren Lukas Jonsson (utlånad till Norge) mellan stolparna har Sirius fått kontinuitet, men inte stabilitet. Vad sägs om nio insläppta på de två senaste matcherna. Mot Hammarby visade sig Lukas från sin vassa sida. Trots den gröna väggen i ryggen i andra halvlek stod Jonsson pall för det mesta. Säsongens hittlls 49 instläppta mål blev bara 50. På Valdimir Rodics framstötning fanns inte mycket att göra. Summa summarum: Sirius stod för en gedigen insats när det som mest behövdes.

Läs mer om matchen på unt.se/sport under kvällen