Ringmars dubbla mål räckte inte

Fyra insläppta mål på 20 minuter sänkte Uppsalas segerhopp. Clara Ringmars två mål räckte inte när Skirö AIK vände och vann med 4–2.

Clara Ringmar gjorde båda Uppsalas mål.

Clara Ringmar gjorde båda Uppsalas mål.

Foto: Peter Bohlin / Frilansfotograferna

Bandy2019-11-16 19:51

I början av den andra halvleken stötte Clara Ringmar in sin egen retur från nära håll efter ett frislag. 
Det var hennes andra mål i matchen och innebar ledning med 2–0. Men efter det tappade Uppsala BoIS mot Skirö AIK i hemmapremiären på Studenternas.

– Vi gjorde en okej första halvlek men en sämre andra och borde inte tappa ledningen som vi gör. De krigade på som bara den och lyckades få in sina bollar. Vi försökte men fick inte till det och måste kämpa lika hårt hela matchen, säger Clara Ringmar.

På 20 minuter gjorde Skirö fyra mål när de vände och vann. Reduceringen kom efter en dryg timmes spel då bortalaget från nära håll slog in en stolpretur. 
Kvitteringen kom på en hörna som gick in i mål via täckande Uppsala-spelare och vändningen fullbordades fem minuter senare när ett inspel hittade Ellen Spång som satte 3–2 för bortalaget.

– Det kändes väldigt jämt i början av matchen, sen vi fick in första målet och sedan även andra. Men Skirö gav inte upp utan fortsatte anfalla och fick in sina bollar, säger Clara Ringmar.

I den 83:e minuten sköt Emma Nilsson in sitt andra mål för Skirö som betydde 4–2 och som blev slutresultatet.
Clara Ringmars två mål var Uppsalas första i elitserien men räckte inte till seger.

– Det var såklart kul att göra mål men det viktiga är lagets insats och det spelar ingen roll vem som gör mål. Det är stor skillnad på att spela i elitserien, allt går snabbare, vi är inte riktigt där i tempo ännu men vi jobbar oss in i det. Det blir tufft men vi kommer att kämpa vidare, säger Clara Ringmar.

Därmed åkte Uppsala – som är nykomlingar – på sin andra förlust i elitserien.
I nästa match ställs Uppsala BoIS mot Sandviken på bortaplan.

– Vi började matchen bra och spelade vårt spel. Vi kämpade hela matchen men det är surt att vi tappar i andra halvlek. Det kändes bra när vi gjorde 2–0 men inte som om matchen var över och de drev på hårdare i andra halvlek och vände, säger Emma Roos, lagkapten i Uppsala BoIS.

Hur laddar ni om till nästa match?

– Vi får smälta den här matchen, snacka ihop oss och träna vidare. Det är ett helt annat tempo i elitserien och vi får jobba in oss i det, säger Emma Roos.

Matchfakta

Uppsala BoIS–Skirö AIK 2–4
(1–0)
Målen: 1–0 (22) Clara Ringmar, 2–0 (56) Clara Ringmar, 2–1 (63) Klara Volmersson, 2–2 (73) Emma Nilsson, 2–3 (78) Ellen Spång, 2–4 (83) Emma Nilsson. Publik: 94.

Uppsala tappade 2–0 till 2–4.
Uppsala tappade 2–0 till 2–4.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!