Revanschsugna lag i "derbyt" i Uppsala

Västerås minns säkert den senaste matchen mot Almtuna. Revanschlust är nog bara förnamnet. Nu möts lagen för första gången den här seriesäsongen i Gränbyhallen.

Martin Gudmundsson och hans Almtuna ställs mot ett revanschsuget Västerås i fredagens "Arosderby" i Gränbyhallen.

Martin Gudmundsson och hans Almtuna ställs mot ett revanschsuget Västerås i fredagens "Arosderby" i Gränbyhallen.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Ishockey2019-11-14 16:00

Det var i oktober som Almtuna åkte till Västerås och vann med 5–2 – en stor sensation med tanke på favoritskapet som hemmalaget bar.

– Jag tror nog att Västerås vill ha revansch både för den matchen och förlusten mot Modo senast. Men vi vill också revanschera oss för matchen i Karlskrona, säger Almtunatränaren Martin Gudmundsson.

Almtuna förlorade i Blekinge med 5–3 efter total dominans av hemmalaget i den första perioden och en scenförändring i den andra till Uppsalalagets fördel.

Tobias Liljendahl saknades mot Karlskrona och kommer inte att spela mot Västerås heller. En skada gör att han kan vara tillbaka tidigast på onsdag. Mattias Granlund är smärtfri och har börjat smyga igång med träningen men är inte aktuell för en comeback i fredagens match.

Däremot är Hampus Harlestam, som gjorde comeback mot Södertälje, i bra form. Och jättebacken Nikolai Belov är i spel igen och det gör att Almtuna är komplett på backsidan. Som bekant är backen Jonathan Leman tillbaka. Han var lysande mot SSK och gjorde en bra insats även mot Karlskrona.

Det behövs spelare i bra form om Almtuna ska vinna mot Västerås.

– Vi måste starta matchen bättre än vad vi gjort mot Södertälje och Karlskrona. Jag tror att Västerås kommer att ha mycket puck och då måste vi se till att vända spelet snabbt, säger Martin Gudmundsson.

Matchdags

Almtuna–Västerås

Hockeyallsvenskan

Gränbyhallen 19.00 (fredag)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!