Razak landade på Arlanda vid klockan två. Han åkte sedan till Löten för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen och sedan signera treårskontraktet med Sirius. Nu är mittfältaren redo att visa sina kvalitéer i allsvenskan.

– Jag kommer inte att prata mycket utan kommer låta mina fötter tala på planen. Vi får se hur säsongen går till slut och då får alla bedöma mig, säger Razak.

Det blev bara fem matcher i IFK Göteborg för Razak som värvades inför säsongen 2017 från AFC United. Förra halvåret tillbringade han tillbaka i AFC Eskilstuna och nu testar alltså den Premier League-meriterade mittfältaren lyckan i Sirius. Detta efter samtal med två tidigare lagkamrater.

– Jag har följt Sirius under en lång tid, sedan jag spelade med AFC i superettan 2016. Jag spelade mot Sirius och gillar sättet som Sirius spelar fotboll på. Sedan har jag lite vänner i Sirius i form av Daniel Jarl och Josh Wicks och de sa bara bra saker om klubben. När jag fick den här möjligheten så ville jag verkligen hit, säger Razak.

Vad var det som inte fungerade för dig i Göteborg?

– Det är fotboll. Ibland när man inte spelar mycket och vill ha mer speltid ... jag fick inte så många chanser att bevisa att jag skulle spela så då bestämde jag mig att lånas ut till AFC Eskilstuna. När jag kom tillbaka så hade jag samtal med tränaren (Poya Asbaghi) och kände att jag kunde få mer speltid någon annanstans och spela på en bra nivå.

Vad har du för för förväntningar inför säsongen?

– Jag vill bara göra det bästa för Sirius och tar det match för match, säger Razak.

Sirius ser Razak som en ersättare för korsbandsskadade Elias Andersson.

– Om "Marre" (Albornoz) är mer lik Philip Haglund så är Razak lite mer som Elias. Han har bra bollbehandling och tempoväxlingar som kan öppna upp saker för oss. Han var den bästa mittfältaren i superettan 2016 och vi tror att han passar utmärkt in i vårt sätt att spela med tydliga spetsegenskaper, säger Sirius assisterandet tränare Thomas Lagerlöf.

Varför passar Sirius honom bättre än Göteborg?

– Rent spontant var det nog ingen värvning som passade Göteborgs spelsätt, det kändes inte som en Lennartssonspelare. Vad jag tror var det inte rätt klubb vid rätt tillfälle. Både vi och Razak själv hoppas och tror att Sirius ska vara det, säger Lagerlöf.