Det var ordentligt upprört efter 0–0-matchen mellan Gusk och Gustafs i onsdags kväll. Gusks tränare Max Andersson och den assisterande domaren Jacob Wahlgren hamnade i luven på varandra, något som UNT blev vittne till.

Men efterspelet handlar inte enbart om kritik mot domaren – utan också mot Max Anderssons språkbruk och val att beskriva en incident i straffområdet som en ”våldtäkt” på en av hans spelare.

– Det är klantigt, så uttrycker man sig inte när man representerar Gusk. Vi har ett huvudstyrelsesammansträde på måndag och då ska vi ta upp det här ämnet med damfotbollsstyrelsen, säger Gusks huvudordförande Kenneth Ågren.

Artikelbild

| "Tjejerna som spelar fotboll i Gusk är inte så gamla och vi som är ledare måste vara föredömen", menar Gusks ordförande Kenneth Ågren.

Han är upprörd.

– Max är en bra fotbollstränare, men ska det funka måste man kunna uppföra sig. Tjejerna som spelar fotboll i Gusk är inte så gamla och vi som är ledare måste vara föredömen. Det är bara att be om ursäkt och lägga sig på rygg, säger Kenneth Ågren.

Även Gusks ordförande i damfotbollsstyrelsen, Mats Höglund, är bekymrad.

– Det är absolut inte acceptabelt att klämma ur sig det ordet. Vi i damstyrelsen vill vara tydliga med att vi tar detta på fullaste allvar. Sedan att man blir arg och irriterad, det är en annan sak. Arg får man bli, men man måste kunna vårda språket. Som Kenneth säger så kommer detta tas upp på huvustryrelsemötet nästa vecka.

Max Andersson är i dag ångerfull att han använde ordet ”våldtäkt”.

– Det var ett överfall, en klar överträdelse som inte får ske på en fotbollsplan. Men naturligtvis var det ingen våldtäkt, det var ett felaktigt ord att använda i detta samband helt klart, säger Max Andersson.

Gusk kommer att agera och arrangerar bland annat en konferens under hösten för samtliga styrelsemedlemmar och för föreningens samtliga ledare och tränare, från såväl ungdom, som dam och herr.

– Då kommer vi bland annat att ta upp vikten av att läsa på vår värdegrund, hur viktigt språkbruket är och hur vi uppför oss inom Gusk, säger Kenneth Ågren.

– Det här får helt enkelt inte hända igen.