Ramadan - då är Saeid som bäst

Att spela på fastande mage låter kanske inte som det enklaste. För Mohammed Saeid är dock fastemånaden Ramadan en tid då han själv är som bäst.

14 maj 2019 20:08

Just nu pågår fastemånaden Ramadan och för Sirius Mohammed Saeid innebär det ingen mat eller dryck under dygnets ljusa timmar. Som elitfotbollsspelare låter det kanske jobbigt, men Saeid hade gärna sett tolv Ramadanmånader om året.

– Jag brukar spela som bäst då och förhoppningsvis kommer en bra prestation mot Sundsvall. Det är mycket man inte tänker på utanför utan som man tar för givet. Det är något man kommer ihåg när det är Ramadan, säger Saeid efter tisdagens avslutande träning på Studenternas.

Det som Saeid framför allt lyfter fram är att han har lättare att koncentrera sig under Ramadan.

– Jag fastar och det känns bra, det har det gjort varje år sedan jag var 16. Det är inga konstigheter. Jag mår bättre nu egentligen och är mer koncentrerad, man tänker mer på vad man ska göra och slösar ingen energi. Det har varit bra och jag hoppas det fortsätter, säger Saeid.

Är det inte jobbigt att spela på fastande mage?

– Det är inte jobbigt och har inte påverkat mig. Jag är van och allt är mentalt egentligen. Det hjälper mig mer, jag har koll på vad jag äter, vad jag dricker, hur jag sover och koncentrerar mig mer på fotbollen. Det har hjälpt mig mycket.

Under onsdagen väntar alltså Sundsvall för Sirius som så sent som i fredags förlorade mot Hammarby. Laget har haft det tufft den senaste tiden med bara en poäng de senaste sex matcherna.

– Vi ska vara aggressiva och försöka att göra mål ganska tidigt. Vi ska försöka spela vårt eget spel, vi har kommit bort från det lite den senaste tiden och förhoppningsvis kan vi studsa tillbaka nu och göra en bra prestation med vinst, säger Saeid.

Har det satt sig på självförtroendet?

– Vi har matcher så tätt inpå satt man ska väl glömma det ganska snabbt, man har en chans till revansch. Det sätter sig lite, men sedan är det match igen med ny utmaning. Vi ser fram emot matchen.

Saeid själv har stått för ett mål och tre målgivande passningar hittills under allsvenskan. Han har dock fått flytta runt en del och spelat både som tia, wingback och senast mot Hammarby som innermittfältare.

– Det har gått helt okej. Jag har gjort lite poäng och som tia är det det man ska göra.

Hur påverkas du av att byta position så ofta?

– Det påverkar inte egentligen, det är bara olika uppgifter. Är man defensiv mittfältare så handlar det mer om att passa de som är framför och som tia är det mer poäng man ska göra, säger Mohammed Saeid.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels