Publikfavoriten får lämna Sirius

En av Sirius största publikfavoriter får lämna klubben. Under torsdagen meddelade Sirius att Christer Gustafsson inte får nytt kontrakt.

Christer Gustafsson har gjort sitt i Sirius.

Christer Gustafsson har gjort sitt i Sirius.

Foto: Staffan Claesson/TT

Fotboll2019-11-14 10:23

Gustafsson kom till Sirius inför säsongen 2012 och har under åren vuxit ut till en av klubbens största ikoner och publikfavoriter. Inför fjolåret såg han ut att lämna, men fick ett nytt avtal när Ola Andersson kom in som sportchef. Nu är det dock slutspelat då klubben inte erbjuder honom en förlängning. 

– Vi har suttit med Christer och pratat om framtiden, och eftersom han inte blir en huvudperson i vår långsiktiga satsning har vi gemensamt kommit fram till att det bästa för honom nu är att prova något annat, säger Sirius sportchef Ola Andersson till klubbens hemsida.

Gustafsson kom till Sirius som anfallare från Hammarby, men lyckades aldrig riktigt som spets i Sirius. I stället blev det en lyckad tid som vänsterytter innan han till slut hittade rätt som central mittfältare.

– Jag har njutit av att spela fotboll med många av mina absolut bästa vänner, och den lagsammanhållning vi haft genom åren har varit unik. Det har alltid varit roligt att åka ner och träna, och det är anledningen till att vi utvecklats så mycket, säger Christer Gustafsson.

Ola Andersson meddelar att man hyllar ”CG” genom att ingen spelare kommer att få använda nummer 19 nästa säsong.

– Det är en jobbig separation, och CG är en Siriusspelare för all framtid även om han inte bär den tröjan nästa säsong. Ingen annan kommer att få spela i nummer 19 nästa år, säger Ola Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!