Powerplayspelet försvann på vägen

På försäsongen hade Almtuna ett fungerande powerplay. Målen trillade in. Men i seriespelet har det låst sig totalt. Noll procent på nio matcher – och nu väntar Timrå på bortais.

Tobias Åhström gör debut i Almtuna när laget möter Timrå på bortaplan. Modolånet kliver in i truppen som 13:e forward.

Tobias Åhström gör debut i Almtuna när laget möter Timrå på bortaplan. Modolånet kliver in i truppen som 13:e forward.

Foto: Håkan Lundh

Ishockey2019-10-15 13:40

– Vi nöter och nöter, men det som var en självklarhet i träningsmatcherna är inte det längre. Det handlar mycket om självförtroende. Det gäller att hitta enkelheten, säger tränaren Martin Gudmundsson när han kommenterar det historiskt svaga powerplayspelet.

Att vinna mot Västerås på bortaplan och spela målmässigt jämnt med serieledande Björklöven utan ett fungerande powerplay ska egentligen inte gå. Med en 15-procentig utdelning i powerplay (som även det är skralt) hade Almtuna legat högre upp i tabellen – så betydelsefull är den spelformen.

Mot Timrå måste Almtuna  ta vara på målchanserna – och just powerplay är en målchans.

För bara ett par säsonger sedan hade Almtuna ett av allsvenskans bästa powerplay och även då hade Gudmundsson en nyckelroll i båset.

– Vi vet att vi måste komma upp i maxprestation för att vinna. Försvarsspelet måste sitta till hundra procent och vi måste loss på banan, säger Almtunatränaren.

Timrå har ett av allsvenskans vassaste anfallsvapen i duon Jonathan Dahlén och Albin Lundin. Den senare vill nog gärna vinna mot just Almtuna, där han fick sparken mitt under den förra säsongen.

Almtuna har alla spelare tillgängliga oskadade forwardsduon Hampus Harlestam ("tre veckor till") och Mattias Granlund.

Modolånet iÅhström gör debut i kvällens match som 13:e forward.

Matchdags

Timrå–Almtuna

Hockeyallsvenskan

NHK Arena 19.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!