Pojke "spelade dåligt" - lämnades kvar av förälder

STORVRETACUPEN. Pappan tyckte att sonen i tioårsåldern inte spelade bra nog i Storvretacupen. Då lämnade han honom kvar i bara matchkläderna i kylan utanför Fyrishov – och åkte hem till Stockholmsområdet.
– Det är bedrövligt och skrämmande, så här får man inte göra, säger cupgeneralen Peter Wennberg.

7 januari 2012 22:24

Storvretacupens sista dag gick mot sitt slut när Conny Eriksson, ledare för Sirius innebandys a-lag, var i Fyrishov för att lämna lite material. Då hittade han den ensamme pojken stående utanför hallen.
– Jag sade åt honom att gå in för det var ju sju-åtta minusgrader ute och han hade bara matchkläder på sig. Men sedan när jag kom tillbaka tio minuter senare stod han fortfarande kvar och då berättade han att pappan hade åkt, säger Conny Eriksson, som bedömer att pojken var mellan nio och elva år.

Hur mådde barnet?
– Han stod ju där och grinade.

Eriksson fick kontakt med pappan via telefon och undrade då vad han höll på med.
– Men det tyckte han inte att jag hade någonting med att göra, och att ”pojken hade spelat för jävla dåligt och kunde gå hem”. Det är barnmisshandel, säger Eriksson som också berättar att pappan hade tagit med sig pojkens ytterkläder.
– Det är så grymt, sådant här får inte hända. Man lämnar inte sitt barn i en annan stad och åker hem, säger Eriksson upprört.

Efter ett tag lyckades Conny Eriksson få tag på familjen till en lagkompis till pojken som kom och hämtade upp honom. Eriksson försäkrade då sig om att de skulle se till att han kom hem tryggt.

Cupgeneralen Peter Wennberg fick reda på händelsen sent på lördagskvällen och blev rejält förbannad.
– Bara pappans svar är ju bedrövligt. Hur kan man bara göra så? Jag tycker synd om ungen att få komma hem till den föräldern, säger Wennberg.

Storvretacupen startades för 19 år sedan och Wennberg säger sig tack och lov inte ha varit med om något liknande tidigare.
– Men tyvärr finns det sådana här föräldrar, säger han.

Conny Eriksson, som har jobbat med ungdomar i 25 år och varit ute på många cuper, är även kritisk till att ledarna för pojkens lag inte var kvar och såg till att alla barn kom hem.

Händelsen är polisanmäld av en privatperson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!