Hela superligans poängkung förra säsongen, Albin Sjögren, jagar en ny poängligatitel och han har alla möjligheter. Men när det gäller antalet mål den här säsongen står han sig slätt mot Sirius Jakob Drews. Drews är lite av säsongens succéspelare med 29 fullträffar hittills.

– Det kul att vara etta där, säger Drews om att vara målbäst i Uppsala.

Storvreta vann första derbyt med 8–4 och det andra med 7–6. Sjögren satte en boll i första matchen och en i den andra. Drews gjorde samma sak. Mål- och poängkungarna är kanske spelarna framför andra för motståndarna att ha respekt för. Men Drews tror inte Storvretaspelarna tänker så om honom.

– Jag tror inte de har det, men det borde de kanske ha, säger han.

Fast när lagen åkte till väst-Sverige i sina senaste matcher mot Lindås respektive Pixbo fick de båda sätta sig i bussen hem – mållösa.

– Det är mitt jobb i laget att göra poäng och bidra framåt, vi vann men för mig personligen var det urdåligt. Jag kan göra mycket poäng mot vilket lag vi än möter och då borde man kunna göra det mot Lindås, säger Sjögren som tänker "reparera" missen mot Sirius i stället.

– Jag satsar väl på ett hattrick då, säger Storvretaforwarden.

– Eftersom jag inte gjorde något mål senast har jag några att ta i kapp nu, säger Drews.

Efter två raka derbynederlag denna säsong är dock en seger viktigast för Drews, inte minst för att Sirius går en ständig slutspelsjakt.

– Det känns som att alla matcher är viktiga men just spelar de lite mer roll, så det är ännu viktigare nu än tidigare derbyn på så sätt, säger han.

Sirius satte inför säsongen ett poängmål man vill ha nått när grundserien summeras. Det ligger på en nivå som ska räcka för att nå slutspel, så har det i alla fall varit historiskt.

– Jag tror att vi ligger lite back på den just nu, säger Drews.

När UNT för det på tal med Sjögren senare säger Storvretaforwarden:

– De har ju tagit fler poäng än jag och många andra hade trott. Han snackar ju bara, det är nåt som är lätt att säga nu.

Serieettan Storvreta behöver inte titta efter nåt slutspelsstreck. I stället siktar de på att vinna serien och mot Sirius ta sin 18:e raka seger i superligan.

– Det är de här matcherna man vill lira och är roliga och inte de 200 träningarna man gör, säger Sjögren.

Storvreta–Sirius

SuperliganIFU Arena 19.00UNT tippar 6–5