Emil Larsson, Linus Sandin, Sebastian Hartmann och Ludwig Blomstrand var etta, tvåa, tre och femma i Almtunas interna poängliga förra säsongen. Tillsammans producerade de 130 poäng i grund- och slutspelsserien. Det väckte SHL-klubbarnas intresse – och samtliga lämnade Uppsala. SHL-säsongen är ung men det har minst sagt börjat trögt för kvartetten. Mest tungt har Ludwig Blomstrand haft det i Karlskrona. Efter bara tre matcher fastnade han med skridskon i isen och skadade ljumsken. Han är liksom Linus Sandin i Rögle och Sebastian Hartmann i nykomlingen Mora poänglösa så här långt. Bäst har det gått för Emil Larsson som drog norrut till Luleå. Han får gott om speltid och har plus i plus/minus-statistiken och har hunnit med att samla på sig två assistpoäng. Gemensam nämnare för de fyra är dock alltså att samtliga ännu går och väntar på att få göra sitt första mål.

– Det har varit på mållinjen några gånger, jag har haft några riktigt bra lägen men inte fått in den. Det är bara en tidsfråga, säger Larsson som funnit sig väl till rätta i Norrbotten.

Han får stort förtroende och får spela såväl i boxplay som i powerplay. Övergången till landets högsta serie tycker han har gått bra.

Artikelbild

| Ludwig Blomstrand, från Almtuna till Karlskrona.

– Det är lite mer skärpt, mer noggrannt och mer uppstyrt och kontrollerat. Det gör det lite lättare på ett sätt, det är inte så oförutsägbart.

Luleå som stad är ju mindre än Uppsala och Larsson har nära till det viktigaste. Han bor bara fem minuters promenad från hemmaarenan Coop Norrbotten Arena och tio minuter från city.

Men det är mörkt tycker han.

– Jag sitter och väntar på snön, så att det blir lite ljusare och att man får lite riktig vinter.

Artikelbild

| Linus Sandin, t v, från Almtuna till Rögle.

Kommer du att skaffa skoter?

– Nja, det vet jag inte. Det är många i laget som har och jag är lite sugen, men det blir nog fullt upp med hockeyn.

Artikelbild

| Sebastian Hartmann, från Almtuna till Mora.

Under tiden i Almtuna hade Larsson sina mest trogna supportar, farmor och farfar, på läktarna i stort sett varje hemmamatch. Men det är lite långt att åka från Gävle till Luleå ...

Vad tycker de om flytten?

– De lider mest. Men de ska flyga upp i november och se några matcher.

I kväll spelar Larsson och hans Luleå hemma mot Frölunda. Sandins Rögle möter Djurgården, även det hemma, medan Hartmanns Mora och Blomstrands Karlskrona spelar på bortais mot Växjö respektive Brynäs. Spräcker någon målnollan då?