Oväntade målskytten bakom seger

Inget mål på 15 matcher. Mot Mullsjö slog Fredrik Lindholm till två gånger om när Storvreta vann med 4–3.

Första målen och poängen för säsongen för Fredrik Lindholm.

Första målen och poängen för säsongen för Fredrik Lindholm.

Foto: Adam Troy

Innebandy2019-12-11 21:17

Fredrik Lindholm hade gått mållös i 15 matcher inför onsdagens möte med Mullsjö. Då slog han till två gånger om och båda målen var lika varandra. 
I slutet av första perioden satte han 3–2 när en långboll från Filip Stenmark nådde honom framför mål och han drog till direkt på halvvolley. 

– Jag har inte spelat så mycket i anfallet den här säsongen så det var kul att slå till direkt. Då var det lika bra att göra två mål. Andra målet är en variant från Forsmans tid som vi provade och det gick vägen, säger Fredrik Lindholm.

I andra perioden gav Lindholm Storvreta ledningen på nytt när han satte 4–3. 
Även det efter att en långboll från Filip Stenmark – som var tillbaka efter sjukdom som gjort att han missat tre matcher – som hittade honom framför mål och han sköt snabbt.

– Vi är ett lag som ska vinna och i dag var vi effektiva när vi väl sköt, sämre var att vi inte sköt så mycket. Inför tredje perioden kände vi att vi var bättre än Mullsjö och hade mer boll så det var bara att fortsätta på samma sätt, säger Fredrik Lindholm.

I den sista perioden jagade Mullsjö en ny kvittering och tog ut målvakten i slutet. 
Men Storvreta höll undan och vann med 4–3 när Fredrik Lindholm gjorde sina första poäng och mål för säsongen.

– Jag har spelat på alla positioner den här säsongen och det var kul att få lira som högerforward. Jag hade gärna gjort ett mål till men det får bli en annan gång. Vi spelade inte vår bästa innebandy men det är skönt att vara tillbaka på vinnarspåret. Det var lite extra på spel i dag så det var skönt med seger, säger Fredrik Lindholm.

Därmed vann Storvreta igen efter två raka förluster och tog sin tolfte seger för säsongen under ordinarie speltid. 
Det gör att klubben står på 42 inspelade poäng efter 17 omgångar.

– En skön seger, Mullsjö är i bra form och vi bjuder på några misstag och kassar. De gjorde två mål när de slängde bollen mot bortre stolpen men sen strypte vi det. Annars tycker jag att vi kontrollerade matchen och vi kunde kanske ha gjort något mer mål. Vi har tränat hårt och vet att det kommer skitperioder men nu vann vi, säger Andreas Harnesk, tränare i Storvreta.

Matchfakta

Storvreta–Mullsjö 4–3
(3–2, 1–1, 0–0)
Målen: 0–1 (0.20) Kim Ganevik, 1–1 (4.48) Rasmus Sundstedt, 1–2 (6.42) Jan Zaugg, 2–2 (12.57) Jimmie Pettersson, 3–2 (18.07) Fredrik Lindholm, 3–3 (21.11) Rikard Eriksson, 4–3 (27.23) Fredrik Lindholm. Publik: 1 073.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!