Till alplandet för att hitta en ny peak

SM är glömt och nu blickar Albin Ridefelt framåt mot världscupen. Där vill Linnélöparen göra om insatsen han stod för på VM.

Efter VM är världscupen det största under säsongen. I helgen tävlar Linnés Albin Ridefelt i cupens tredje deltävling i Schweiz.

Efter VM är världscupen det största under säsongen. I helgen tävlar Linnés Albin Ridefelt i cupens tredje deltävling i Schweiz.

Foto: TT/arkiv

Orientering2019-09-26 09:35

Tävlingarna utanför Basel i Schweiz i helgen handlar till två tredjedelar om sprint. På lördagen är det en så kallad knockout-sprint. Lite som längdskidåkningens sprintlopp.

– Har aldrig sprungit någon sån, vi får väl se. Inte det som jag har som starkaste sida men roligt att prova på. Målet att ta sig vidare från första kvalet, säger Ridefelt.

På söndagen väntar en vanlig sprint med individuell start.

Men det är fredagens medeldistans Linnélöparen åker till Schweiz för i första hand. Den är den distansen som Albin kan bäst. Men under den gångna helgen blev han "bara" sexa på SM.

–  Är man åtta på VM ska man vara bättre än sexa på SM. Det var ingen jättebra helg, men skapligt ändå. Halvvägs hängde jag med Gustav Bergman (vinnaren) men andra halvan var riktigt riktigt dålig, klagar Ridefelt.

Detta är den tredje världscuphelgen av fyra under året. Orienteringens finaste tour, som är det största efter VM, avslutas i Kina om en månad. 

–  Jag hade min formtopp och peakade på VM. Sedan blev det lite avslaget fysiskt och mentalt men jag försökt att träna på bra till den här helgen och sen ska jag försöka hålla uppe fokus en månad till, berättar Ridefelt.

För tillfället ligger han på 18:e plats på världscuprankningen.

– Det är som i allt, det är lite prestige i det. Tävlingarna i sig har större värde än totalställningen.

Även Ridefelts klubbkompis Johanna Öberg åker till Schweiz och kommer där att göra världscupdebut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!