Orden som fick Jonsson att stanna

Han gjorde sin bästa säsong någonsin i år. Nu står det klart att målvakten Lukas Jonsson förlänger med Sirius – och blir uttalad etta.

Lukas Jonsson har skrivit på över 2021.

Lukas Jonsson har skrivit på över 2021.

Foto: Per Danielsson/TT

Fotboll2019-11-15 14:00

Två fanbärare har lämnat Sirius under de senaste dagarna, men här är en som stannar. Under fredagen skrev Lukas Jonsson på ett nytt tvåårskontrakt med klubben.

– Det känns svinbra verkligen. Jag har suttit ned och pratat med Ola och tränarstaben om hur de ser på mig i Sirius och klubbens framtid och då var det inte så stora frågetecken, säger Jonsson.

Och för första gången sedan Jonsson kom till klubben inför säsongen 2015 så kommer han att vara uttalad etta mellan stolparna när säsongen 2020 börjar.

– När vi inför sista tredjedelen av säsongen bestämde oss för att Lukas skulle vara etta så har han vuxit med det förtroendet, han svarade på det vi gav honom. Vi tror att Lukas kan bli ännu bättre och att vi kan få fram det. Han tar positionen som etta nu och det jag tittar efter nu är ett komplement till honom, säger sportchefen Ola Andersson.

Lukas Jonsson:

– Det är klart att det är stort för mig att höra det från klubbens sida, men samtidigt tillkommer det att jag måste fortsätta leverera. Det känns inspirerande och när jag fick höra det så var det inget att tveka på, säger målvakten.

Sirius målvakt stod som sagt för en fin säsong 2019 där han bland annat fick högst snittbetyg hos UNT. Han ser dock också utvecklingsmöjligheter.

– Jag har mer att ge i Sirius. Vi är inte klara och det finns absolut saker att förbättra och slipa på, säger Lukas Jonsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!