Inte en enda förlust på 18 omgångar. Umeålaget Iksu vinner nästan allt – och det som kanske imponerar mest: målproduktionen. Över tio mål per match är oerhört bra, och då förstår de flesta att Sirius har en svår uppgift.

– Men omöjligt och omöjligt ... Någon gång ska Iksu förlora. Det gäller att vara med från start och komma in i matchen på ett bra sätt. Jag tror alltid att vi ska vinna oavsett om det är Iksu eller något av bottenlagen vi möter, säger Sirius målvakt, Jennifer Gräll.

Sirius slog Göteborg med 6–3 senast och lyfte i tabellen.

– Men det var inte bara poängen, det var en superviktig seger som gav oss ett självförtroende, säger Jennifer Gräll.

Realistiskt så kommer Iksu att vinna fredagens match i Ifu Arena, dessutom med stora siffror, men det finns en annan aspekt som är nog så viktig – och det är målskillnaden.

Det är tajt i tabellens nedre skikt och varje mål kan bli avgörande.

– På det viset är matchen viktig och om vi förlorar så gäller det att vi håller förlustsiffrorna nere. Men nu vill ju vi vara det laget som slår Iksu, och vi har gjort bra matcher mot dem tidigare.

Det är fem lag som slåss om att undvika de två sista platserna i tabellen. Det är bara två poäng som skiljer jumbon Örnsköldsvik och tiondelaget Sirius.

På åttonde plats ligger Dalen, elva poäng före Sirius. Men då har Sirius en hängmatch ...

– Jo, jag vet att vi har slutspelschans. Jag tittar hellre uppåt än neråt och har kikat litegrann på spelprogrammet. Vi ska vinna matcher och samtidigt ska andra lag förlora, säger Gräll.

Men nu gäller det alltså Iksu, laget som har gjort 188 mål, att jämföras med Sirius 52 ...