10 poäng och 5 returer på 15 minuters spel – i kamp med den nyligen EM-kvaluttagne Umeåcentern André Nilsson. Odin Lindell visade upp ett fint register i helgens bortamatch med Umeå. Det var som om tiden stått still.

– Även en trasig klocka slår rätt två gånger om dygnet, säger Uppsala Baskets center med ett skratt.

– Nej, men självklart ser jag framsteg för varje match och varje träning. Jag börjar få mer tajmning, men det är samtidigt inte mycket att hänga i granen när man kommer hem med en ny förlust, säger Odin Lindell.

Artikelbild

| Odin Lindell, Uppsala Basket.

Den 205 centimeter långe 28-åringen var tillbaka i Uppsalas trupp i januari efter att inte ha spelat basket på över två år. Efter sex säsonger i Uppsala Basket tvingades han lämna klubben i början av december 2016.

Mot Umeå var det lite av den gamle Odin Lindell som syntes och inför tisdagens hemmamatch med Jämtland har han fått blodad tand.

– Det är jätteroligt att vara tillbaka, men jag vet också hur mycket tid det tar och det har kommit in andra saker som är viktiga i mitt liv än bara basketen. Självklart rycker det i tävlingsnerverna och man vill ju satsa mer helhjärtat på basketen, men det är svårt att kombinera, säger Odin Lindell.

Odin Lindell arbetar i dag som projektledare för Almtuna IS sociala projekt ”Tillsammans”.

– Det är en annan typ av liv med basket varje kväll, varje helg och när man väl har slutat får man se det med ett annat perspektiv. Det var under tråkiga omständigheter jag var tvungen att sluta med basketen för två år sedan, men det öppnade samtidigt andra dörrar på andra plan.

Apropå dörrar, varken stänger han eller öppnar dem om (när) Uppsala Basket börjar om i superettan säsongen 2019/20.

– Man ska inte stänga några dörrar, men vi får avsluta den här säsongen först, säger Odin Lindell.