Viktor Hertzberg stortrivs i Almtuna och Uppsala och skrev, som UNT berättat om, under ett nytt avtal med klubben som sträcker sig till och med 2021. Och han visade mot Vita Hästen – återigen – att han är värd att satsa på. Sedan han anslöt till klubben under förra säsongen från Hudiksvall har han producerat mål och poäng i massor.

– Två år visar att klubben tror på mig och jag på den, säger han.

Det var han som krutade in 1–0 högt i målet i powerplay i den andra perioden och han gjorde det med en ny klubba. Det var inte så att den gamla var sönder men han kände att han behövde testa nytt.

Och powerplay var melodin för Almtuna i den här matchen. Även Tobias Hages 2–0 kom i den spelformen.

– Det var det som vann matchen åt oss. Vi hade lång powerplay-träning i går och det gav effekt.

– Jag vill vara en offensiv spelare och göra skillnad och det är väl där (i numerära överlägen) man ska göra det, säger han.

Viktigast var att matchen vanns och att Almtuna fick ett uns av andrum i tabellen. Och man vann säkert. Gästerna hade inte mycket att sätta emot.

– Jag tycker att vi gjorde en väldigt stabil match med mycket energi. Tränarna sade att det här var kanske vår bästa insats över 60 minuter, säger Hertzberg som toppar Almtunas målliga med tio fullträffar efter halva serien spelad..