Nyförvärvets mardröm - korsbandet av

Han har knappt spelat sedan han kom till Sirius. Nu kommer ett tungt besked för André Österholm då hans korsband är av.

André Österholm under sin första träning med Sirius.

André Österholm under sin första träning med Sirius.

Foto: Daniel Meisels

Fotboll2019-09-17 17:17

Det var i slutet av sommaren som Sirius, trots att man hade sagt att man inte skulle värva någon, plockade in André Österholm efter rekommendationer från Djurgården där han tidigare hade provspelat. Österholm fick göra debut mot just Djurgården med ett 25 minuter långt inhopp och spelade sedan även mot Karlstad i cupen. Efter det har han saknats från truppen på grund av smärta i knäet efter en smäll på en träning. Under tisdagen kom svaret på smärtan – både det främre korsbandet och menisken i knäet är skadat. 

– Jag har redan börjat arbeta för att komma tillbaka starkare än någonsin, och ska stötta klubben och grabbarna hela vägen, säger André Österholm till Sirius hemsida. 

Sirius har ett digert facit av just korsbandsskador. Sedan man gick upp i allsvenskan har Ante Björkebaum, Daniel Jarl, Karvan Ahmadi och Elias Andersson alla drabbats av skadan som brukar ta ungefär ett år att rehabilitera. Totalt har Sirius haft hela tolv korsbandsskador de senaste sju åren. André Österholm lär med andra ord inte vara spelklar för Sirius innan tidigast nästa sommar. Österholm har kontrakt med SIrius över säsongen 2021.

Sedan tidigare återfinns Robert Åhman Persson och Stefano Vecchia på Sirius skadelista, men där finns goda förhoppningar om att duon, som inte har spelat en match sedan i april mot AIK, ska kunna vara med och bidra innan säsongen är slut. Något preliminärt datum för återkomst finns dock inte för spelarna i nuläget. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!