På förra årets Timomila låg Linné på en 16:e plats när Hilda Forsgren gick ut på slutsträckan. Men hon tvingades bryta vid varvningen på grund av hälsoskäl. Forsgren finns med i Linnés förstalag även i år men tar då över efter startsträckans Rebecka Olsson. Sen är det Kristin Olovssons tur. Hon har den långa mittsträckan på nästan elva kilometer. Nyförvärvet från Rehns BK i Hälsingland har annars som främsta merit i karriären ett junior-SM-silver – i sprint.

– Jag har varit bäst på sprint tidigare men i har det blivit mycket mer träning i skog och jag känner mig mycket starkare, säger hon.

– Långdistansen på Swedish League på 13 kilometer var jättehärlig och det var så skönt att känna att jag orkade bra hela vägen.

Artikelbild

De två inledande Tiomila-sträckorna är relativt korta och mycket talar för att Olovsson kommer att få gå ut i en klunga med ett gäng andra löpare. Och med en rak sträcka, där samtliga har samma bana, utan gaffling kommer det i första hand handla om för Linnélöparen att "hänga med".

– Det är bara att ge allt man har för dagen. Det är inte en sträcka man kan gå loss på utan jag får försöka hänga med.

Detta för att kunna lämna över till Annika Billstam, som är tillbaka i de här sammanhangen efter uppehåll, i ett så fördelaktigt läge som möjligt. Att den rutinerade trefaldiga världsmästaren åter finns med i Linnés uppställning betyder så klart mycket. Förra året hade Billstam en lagledarfunktion.

– Det är absolut bra att ha henne med, hon är ju rutinerad, säger Olovsson som berättar att målsättningen placeringsmässigt ligger någonstans mellan 10 och 15 i år för Linné.

Artikelbild

| Kristin tillsammans med klubbkompisen Albin Ridefelt.

22-åringen har bytt Rehn mot Linné som klubbadress men flyttade till Uppsala närmast från Umeå där hon studerat tidigare. Största skillnaden mot vad hon är van vid är att hon i år har kunnat träna med lagkompisarna vecka ut och vecka in.

– Alla är på G och verkligen ser fram emot det här och det är så kul att vi kunnat träna tillsammans hela vintern, säger hon och säger att hon känner att hon har utvecklats mycket.

Förutom träning på hemmaplan har man också flitigt laddat i Nynäshamn, där tävlingen äger rum i år.

– Vi har varit ner en gång i månaden sedan i december och vi är väldigt bra förberedda, säger hon.