Ny storseger för Uppsala i basketettan

Nya Uppsala Basket går som tåget i basketettan. Hemma mot Järfälla blev det en ny storseger med 93-71.

Uppsala Basket vann hemma mot Järfälla med stora siffror.

Uppsala Basket vann hemma mot Järfälla med stora siffror.

Foto: Thomas Lindblom

Basket2019-10-13 20:50

Med flera namnkunniga spelare som exempelvis Mannos Nakos, Kevin Grant, Oskar Granath och nu också Rickard Eriksson hade KFUM Uppsala, som laget heter, inga problem att slå tillbaka Järfälla i USIF Arena. Rutinerade Rickard Eriksson gjorde säsongens första match, när Uppsala tog fjärde raka segern. 
– Det var ringrostigt. Jag har varit skadad och gjort en träning på tre veckor. Men laget var nog lika ringrostiga som jag, säger han och skrattar. 
Uppsala vann visserligen stort, efter ett ryck i den tredje perioden som man vann med 23-12. 
– Vi kommer inte upp till den intensitet som vi kan. Vi borde kunna göra det bättre. De tröttnade efter paus, och då kunde vi också gå ifrån. Samtidigt som de tappar en av sina bästa spelare, som blir skadad. Jag tror att hälsenan gick sönder, säger Rickard Eriksson. 
Det nya herrlaget i Uppsala drar folk. Över 400 personer såg matchen mot Järfälla, och det har väckts ett nytt intresse i staden. 
– Det är skitkul. Basketen behövs i Uppsala. Vi har en positiv känsla i det vi försöker göra nu, så det är hur kul som helst, säger Rickard Eriksson. 
När kan Uppsala vara tillbaka i basketligan?
– Det är svårt att sia om. Vi ska fajtas i toppen i år, och försöka ta oss upp i superettan. Men ekonomin måste vara på plats också. Det är realistiskt att det tar ex antal år, säger Rickard Eriksson som gjorde sex poäng i matchen. 
Uppsalas bäste poängplockare i matchen var Kevin Grant som stod för 19 poäng. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!