Precis som i den första träningsmatchen blev genrepet mellan Norrköping och Uppsala en jämn match som avgjordes först i slutsekunderna. Och precis som i Rosendalshallen var det Norrköping som hade de starkaste nerverna och vann med 76–72 i Stadium Arena.

– En konstig match. Jag tycker att vi kom ut ganska bra, men vi lyckades aldrig hålla en jämn nivå Det blev för många enkla misstag när vi var på väg att rycka ifrån, säger Alexander Lindqvist som blev Uppsalas bästa poänggörare med sina 22 poäng.

Norrköping saknade både Cole Darling och Johnell Smith i laguppställningen, och efter bara två minuters spel fick även landslagscentern Joakim Kjellbom lämna matchen. Även Uppsala saknade, förutom Anton Gaddefors, även Sebastian Norman och Odin Lindell.

Artikelbild

– Antons hjärnskakning är det ingen fara med, men foten väntar vi svar på. Odin har haft lite problem, men premiären ska nog inte vara i fara, säger coachen Kevin Gaines som hittade vissa glädjeämnen trots förlusten.

– Det var väl någonstans mitt emellan. Vi för matchen långa stunder, men precis när vi var på väg att rycka så slängde vi bort några enkla bollar. Men jag tycker ändå att vi står upp bra och jag är nöjd med returtagningen trots att vi är korta.

Ett annat glädjeämne var bröderna Person. Andreas inledde klart bäst och stannade på 13 poäng. Jonathan var poänglös inför sista perioden, men imponerade med nio poäng och en monsterblock i slutperioden.

– Tufft och gnälligt, det var en perfekt match inför premiären, säger Jonathan Person.