Nicklas Danielsson byter klubb

ISHOCKEY. Almtunaprodukten och landslagsmannen Nicklas Danielsson har tröttnat på att sitta på läktaren i Bern. Nu byter han upp sig och är klar för KHL-laget Lev Prag för resten av säsongen.

20 december 2012 14:42

Nicklas Danielsson värvades som poängkung från Modo till SC Bern i den schweiziska ligan, men det har gått trögt med poängproduktionen och därför har han hamnat på läktaren.
– Jag vet ju vad jag kan, det är ju patetiskt att jag inte gjort mer mål och poäng, sade Danielsson om sina fyra mål och fyra assist på 23 matcher när UNT besökte honom i Bern för två veckor sedan.

Efter två mål för Tre kronor i helgens Channel One Cup kan han nu dock se framåt. På torsdagen anlände han till Prag där han nu gjort klart med Lev Prag, som spelar i den ryska KHL-ligan med storstjärnor som Nicklas Bäckström, Jevgeni Malkin och Alexander Ovechkin, för resten av säsongen. Som lagkamrater kommer han bland annat att få svenskbekantingarna Marcel Hossa och Zdeno Chara.
– Jag tror att det här typen av hockey kommer att passa Nicklas bättre och han kommer att få spela power play som har är duktig på, säger Nicklas pappa Patrik Danielsson.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!