Två matcher mot Team Thoréngruppen och nu även två möten även med Jönköping. Det är de matcherna reserven bakom Viktor Klintsten, Jacob Pettersson, fått stå från start i superligan. Lägg därtill två inhopp, mot AIK och Växjö. Inte jättemycket med tanke på att det spelats 29 matcher totalt.

– När jag började säsongen trodde jag inte att jag skulle få stå så mycket över huvud taget. Men jag ser bara varje chans som en möjlighet, säger han efter 8–4-segern mot Jönköping i IFU Arena.

Att han var nervös inför matchen är inte särskilt konstigt med tanke på att han inte spelat match sedan i slutet av november.

– Det var lite flåsigt i början men jag kom in i det, säger han.

Han fick alltså släppa fyra bollar förbi sig och kanske borde han kunnat tagit Jönköpings tredje mål som var ett skott utifrån, men samtidigt stod han för 20-talet räddningar. En av de svettigare var när ett skott i stolpen träffade hans rygg och var på väg in i mål. Men en snabb vändning gjorde att han hann greppa bollen på mållinjen.

Snart stundar slutspelet där Storvreta går in som guldfavorit. Pettersson räknar inte med att få massor av mer speltid under resterande del av säsongen.

– Men det kan komma sjukdomar och skador och jag känner mig i så fall sjukt redo, säger 19-åringen.