Förhoppningarna om att få till en lång kvartsfinalserie fanns hos blåsvart. Nu blev det inte så. Slutspelet blev kortast möjliga. Säsongen är över efter fyra raka derbyförluster mot Storvreta. Förutom i den andra matchen, när Sirius tog matchen till förlängning och straffar, har inte laget varit nära. Men David Ahlmark tackade spelarna i omklädningsrummet med att berätta hur stolt han ändå är.

– Vi slet skitbra, visade karaktär och gav oss aldrig. De är regerande svenska mästare, slog nytt poängrekord och har landslagsspelare till höger och vänster. Vi har det yngsta laget i serien och krigade i varje match och har massor av killar som aldrig tidigare spelat i SSL. Vi är inte i fas att möta Storvreta i slutspel. Vår fas kommer, säger David Ahlmark och fortsätter:

– Nästa år blir vi farliga.

Värvningen av Billy Nilsson är i hamn. Inför den fjärde kvartsfinalen blev det officiellt att viktige Joakim Olsson, trots tidigare tveksamheter, valt att skriva på för ytterligare en säsong.

– Mycket på grund av Billy. Det blir kul att få in en till spetsspelare. Dessutom har vi spelat en rolig innebandy i år jämfört med tidigare i Sirius. Vi har tagit oss till slutspel på eget bevåg, säger Olsson.

Han tror att det kommer kunna bli ännu roligare nästa säsong.

– Vi har satt ett nytt spelsystem och ska fortsätta utvecklas. När vi satte ett nytt spelsystem i Storvreta gick vi inte ens till slutspel. Året efter vann vi SM-guld, säger Olsson.

Och nu ska laget förstärkas ytterligare.

– Det kommer mera, säger Ahlmark och berättar att det finns nyförvärv på ingång. Spelare som kan gå in i en förstafemma.

Sportchefen Nicklas Stuxgren bekräftar den bilden. Han vill inte säga var spelarna man för långt gångna diskussioner med kommer ifrån mer än att det är utländska spelare. Sådana har funnits på besök i IFU Arena under den senaste tiden. Men inte på testträningar.

– Det behövs inte, de är tillräckligt bra, säger Stuxgren.

Sirius stora problem i slutspelet var målskyttet. En bra Storvretaförsvar i kombination av alldeles för svag effektivitet gjorde att Sirius endast mäktade med elva fullträffar – varav tre i spel sex mot fem i slutet av den fjärde matchen – på 250 minuters innebandy. Lite symptomatiskt var att lagets bäste målskytt blev backen Daniel Stenlund, som i inledningen på serien spelade i tredjefemman.

– Känslan är ändå att de fick kämpa för det. Vi har inte fått vara i ledning i någon match och har fått jaga och jaga, säger Olsson.

– Jag hade gärna tagit en match, det är klart att vi vill vinna matcher. Men vi får med oss en massa rutin och erfarenhet från slutspel, säger Ahlmark.