Tjejvasan slutade precis som så många andra långlopp denna säsong. En spurt med Britta Johansson Norgren, från Bälinge ursprungligen, och tjeckiskan Katerina Smutna i huvudrollerna. Här har Britta Johansson Norgren varit obesegrad i vinter, men på upploppet i Mora gjorde Britta Johansson Norgren ett misstag som fällde henne:

– Jag var pigg mot slutet och gick upp i ledningen. Skulle inte legat först på upploppet, utan kommit bakifrån med högre fart. Nu gick det betydligt långsammare att vara först och det förlorade jag på, säger hon till TT.

Johansson Norgren sörjde inte förlusten direkt:

– Bra, att jag här fick säsongens första spurtförlust mot henne. Nu är det bara att tänka framåt och vinna igen. Min form är bra, säger Britta Johansson Norgren efter loppet.

Kyla och nysnö gjorde att årets upplaga av Tjejvasan gick långsamt. Sju tjejer bildade snabbt en tätgrupp och de åkte mest för att bevaka varandra.

– Helt naturligt eftersom det gick gå långsamt att vara först i spåret, berättar Britta Johansson Norgren.

Julia Jansson, bördig från Månkarbo men numera tävlandes för Sollefteå, blev sjua i loppet, slagen av vinnaren med fyra minuter. Och strax bakom Jansson kom Storvretaåkaren Julia Angelsiöö in på nionde plats. Angelsiöö bor numera i Östersund med tävlar fortfarande för Storvreta IK.