Uppsala hade bara vunnit tre matcher under hela säsongen. Någon ljusning såg det inte heller ut att bli mot Alvik då man tidigt låg under med hela 10–0 i den första perioden. Trots den dåliga starten kom Uppsala tillbaka med besked och vände i den tredje perioden till ledning med 13 poäng, något som till slut gav seger med 81–76.

– Vi har pratat ganska mycket om självförtroende och jag är otroligt imponerad att vi kunde tro på det och fortsätta när vi låg under med 10–0. Vi gjorde en otroligt bra match även om det blev lite tajt och nervöst mot slutet så lyckades vi hålla i det, säger tränaren Henrik Johansson.

I lördags blev det förlust med 20 poäng mot Norrköping, men efter det tog laget nya tag och fokuserade helt mot det stundande kvalet.

– Vi hade möte i måndags och då sade jag att det här är en nystart, att vi skulle glömma vad som hade varit. Vi började med att fokusera på försvaret först och jag tycker att försvaret såg bra ut i dag, det gav oss självförtroende i matchen även om vi låg under inledningsvis.

En viktig seger inför kvalet ...

– Absolut, speciellt att vi kommer tillbaka så bra efter en dålig match och förlusten sist. Det visar att vi kan och det är viktigt för oss.

Hur jobbar ni vidare inför kvalet?

– Det är bara att slipa vidare. Vårt försvar ska bli ännu bättre och vi ska tajta till det ännu mer. Vi vill bli bättre varje dag och det här var ett bra första steg.

På minuskontot för Uppsala var dock att Agnes Nordström tvingades utgå efter en smäll mot huvudet.

– Hon kände en viss huvudvärk och vi tar inga risker. Förhoppningsvis är hon okej och tillbaka inom någon vecka, men vi får se, säger Henrik Johansson.

Uppsala avslutar grundserien nästa lördag hemma mot just Alvik.