Molin hittade energi i blågult

Spelet i blågult hoppas Klara Molin ska ha gett henne den energi som behövs till superligaspelet. Och bara timmar efter att hon kommit hem från landslaget åkte hon och tränade med sitt blåsvarta lag.

Superligan har haft uppehåll på grund av landslagsspel. Sirius Klara Molin var en av spelarna i blågult i tjeckiska Prag i helgen.

Superligan har haft uppehåll på grund av landslagsspel. Sirius Klara Molin var en av spelarna i blågult i tjeckiska Prag i helgen.

Foto: Per Wiklund

Innebandy2019-10-22 15:22

I december spelas VM i Schweiz och helgens fyrnationsturnering var en viktig förberedelse inför mästerskapet. Sverige vann turneringen efter att ha vunnit två av tre matcher. Molin lämnade Prag i Tjeckien med ett mål och en assist från sin liberoposition.

– Jag är nöjd med vad jag presterade under helgen, säger hon.

Den svenska VM-truppen tas ut i november och även om Molin har blivit allt mer "fast" i blågult kan hon inte vara säker än. –  Det kan man inte vara utan det gäller att fortsätta prestera under säsongen, säger hon.

Hon kom hem i måndags eftermiddag och bara timmar senare var hon i IFU för att träna med Sirius. Ett Sirius som haft det minsta sagt tungt. Laget har närmast fyra raka förluster.

– Vi har mött bra lag också, men vi är inte nöjda med våra prestationer. Jag tror att de flesta håller med om att det inte är många matcher vi är nöjda med, kanske i vissa perioder i matcherna, säger Molin.

Nu väntar svenska mästarna Täby hemma på onsdagskvällen. Samma Täby det blev förlust mot i den andra omgången. Att lagen möts redan igen handlar om att när matchen skulle ha spelats i januari är Täby på Champions Cup. Därför har den flyttats.

–  Jag tror att vi har en bra chans men vi måste vara med bra från början. Och vi brukar vara bra mot Täby hemma, säger Molin.

Förra säsongen vann Sirius mot Täby hemma med 5–4 och säsongen dessförinnan vann gästerna med samma siffror.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!