Trots stundtals habilt spel mot både Malmö och Sundsvall så rasade blåsvart ihop efter ett insläppt mål och dammluckorna öppnades totalt. Med tre raka förluster och en målskillnad som är fullkomlig katastrof så är det kanske inte med så mycket hopp som Siriussupportrarna går in i de sista tio matcherna. Det finns dock hopp och det hittas framför allt i spelschemat och genom att titta på de andra bottenlagen. Därför tror jag att Sirius klarar kontraktet.

En "vanlig" säsong hade Sirius nog åkt ur, men i år känns bottenlagen sämre än tidigare samtidigt som man har tävlat i kalabalik utanför planen. Sirius inledde med Josh Wicks dopningsskandal, Dalkurd tog vid med uteblivna pengar, ett sällan skådat stålbad under sommaren och Smajl Suljevic skallning och nu senast BP med Luis Pimentas metoder i omklädningsrummet som slutade med att både han och sportchefen Daniel Majstorovic lämnade. Frågan är bara hur Trelleborg ska kontra på det hela under hösten? Det jag tror talar för Sirius är att man gick igenom den tuffa perioden tidigt på säsongen och att man i grunden är bättre än Dalkurd, BP och Trelleborg. Man har även vänt en tung period till fyra raka segrar förut, något som blir viktigt för psyket.

Det kommer inte att bli lätt så klart, det blir en tuff höst för alla blåsvarta. När jag tittar igenom spelschemat så tycker jag dock att Sirius har det bästa av bottenlagen och även om det inte blir seger mot Hammarby under måndagskvällen så finns flera bra chanser till poäng längre fram. Tre segrar till bör räcka till nytt kontrakt och då har Sirius Brommapojkarna, Elfsborg och Kalmar kvar hemma på Studenternas, tre matcher där man bör kunna ta poäng och rent av vinna. Jag tror att det blir de matcherna som räddar kontraktet för blåsvart. Lägg till stor poängchans mot Trelleborg borta samt hyfsade odds inför Örebro borta. Sirius har det i egna händer och trots att det svajat rejält stundtals tror jag att man klarar kontraktet. De andra lagen bakom är nämligen ännu sämre och har dessutom tuffare matcher på pappret.

För Sirius kommer det dock inte att komma gratis. Det gäller att Lukas Jonsson steppar upp rejält tillsammans med hela backlinjen, att "navet" med Åhman Persson, Christer Gustafsson och Philip Haglund krigar för livet och att Moses Ogbu blir något som i alla fall liknar en anfallare att lita på framåt. Det är nycklarna för att undvika blåsvart höstdepression.