Leif Strömbergs Vita Hästen ligger sist i hockeyallsvenskan och det kommer att tvingas till kvalspel för att klara sig kvar. Det är alldeles för många poäng upp till en plats ovanför strecket.

Men någon enkel seger för Almtuna blir det inte.

– Vi har haft problem i Norrköping genom åren, så det blir en tuff nöt. Dom har en bra defensiv och är skickliga i offensiven, säger Marcus Ragnarsson.

Vita Hästen är dessutom formstarkt. Senast slog man Björklöven på bortaplan med 2–0. Det kommer att bli som vilken match som helst, alltså ovisst där den bästa formen för kvällen avgör.

Almtuna jobbar för att undvika just det negativa kval där Vita Hästen med stor sannolikhet kommer att spela.

– Det har inte studsat vår väg den senaste tiden. Vi var riktigt bra i den första perioden mot Modo och även i den andra. Vi måste bli bättre på spelet blad mot blad och att täcka skott, säger Ragnarsson.

En annan sak som Almtunatränaren nämner är tekningarna.

– Särskilt i egen zon. Förlorar man tekningarna kan motståndarna ofta få ett tryck direkt och då gäller det att backarna är noggranna framför eget mål och att forwards ligger i skottlinjen, säger Ragnarsson.

Energin finns i Almtuna, det har laget visat de senaste matcherna.

I Almtuna återkommer Oscar Fröberg i kassen efter en tid i SHL-laget Örebro. Han ersätter alltså Arvid Ljung, som var missnöjd med sin insats mot Modo.

Det är ett frågetecken för Oscar Milton som har varit sjuk.