Lundqvist till EM - i jakt på OS-platsen

SKYTTE. I dag drar EM igång för skeetskyttarna.
Ett EM som kantas av kampen om den svenska OS-platsen.
– Jag är en som kämpar, och jag tänker inte ge upp den så lätt, säger Uppsalaskytten Therese Lundqvist.

9 augusti 2011 08:00

Therese Lundqvist från Uppsala har i dagsläget den svenska OS-platsen i skeet. Men innan det väljs ut vem som får åka ska två stora mästerskap avgöras i den serbiska huvudstaden Belgrad.
Först EM som inleds i dag, tisdag, och sedan VM som inleds om en månad.
– VM i september blir den sista chansen att visa vad man går för. Alla internationella tävlingar har räknats men VM och EM är de viktigaste tävlingarna då man har mött de bästa skyttarna i världen, säger Lundqvist.

Lundqvist har länge haft Österbybruktjejen Nathalie Larsson före sig i ledet men är som sagt i dagsläget den som ser ut att ha störst chans att få åka till OS.
– Jag är en av dem som kämpar om den där platsen och jag tänker inte ge upp den så lätt. Men vi är flera. Nathalie är alltid väldigt duktig, det här gått sämre för henne i år men man kan aldrig räkna bort henne, hon är en så rutinerad skytt. Sedan har vi Angelica Jansson, en tjej som kommit fram nu som har skjutit väldigt bra hemma i Sverige, det ska bli kul att se vad hon kan göra i internationella sammanhang, säger Lundqvist.

Hon vill samtidigt inte tänka på OS-platsen över huvud taget.
– Jag försöker att låta bli att tänka på allt sådant. Det är svårt att prestera om man har en miljon andra saker att tänka på. Det är trots allt ett år kvar, det hinner hända mycket innan dess. Jag får ta tag i OS då, om jag får platsen.
Och nu är fokus inställt på att göra ett så bra EM som möjligt. Uppladdningen har sett bra ut.
– Det har varit väldigt mycket träning. Fys och skytte i stort sett varje dag. SM för två helger sedan blev en liten genomkörare (Lundqvist kom tvåa efter Angelica Jansson). Annars har jag bara försökt att ta det lugnt, säger Lundqvist som åker till EM med ett bra självförtroende.

– Alla som åker dit är riktigt duktiga, framför allt ett år innan OS, men jag har goda chanser att vinna, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Therese Gustafsson