Lundqvist hoppas hitta formen

SKYTTE. Säsongsstarten har varit lite trög, men formen är så sakteliga på väg för Therese Lundqvist. Kommer fullträffen på skeet-EM på Cypern i dag?
– Det viktigaste är att känslan är där, säger hon.

19 maj 2012 08:00

Therese Lundqvist är en van Cypernbesökare och har varit där flera gånger på träningsläger. Men då har det handlat om träning i Nicosia. Tillsammans med Upplands andra EM-bidrag, Nathalie Larsson från Österbybruk, har Uppsalaskytten inför dagens EM-start genomfört två träningspass på nya banan i Larnaca.
– För min del har det varit väldigt välbehövligt. Jag har haft lite problem med att komma in på banorna, att hitta var jag ska stå med pipan och så, men den sista serien var bra och den tar jag med mig, säger Lundqvist från ett soligt och varmt Cypern.

Efter att ha blivit 17:e respektive 18:e på säsongens två första världscuptävlingar, med 65 respektive 66 träff, blev det en klar förbättring i italienska Lonato senast då det blev en niondeplats med 70 träff. Endast en träffad duva saknades från en särskjutning om en finalplats.
– Jag har haft en lite trög säsong och hoppas nu bara på så bra resultat som möjligt. Det viktigaste är att känslan är där. Jag tycker att Italien var en indikation på att jag är på väg upp. Det har tidigare funkat bra på träning, men jag har haft problem med att få till det på tävlingarna, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund