Linus Fernström klar för Almtuna

ISHOCKEY. Nu är det klart. Linus Färnström ersätter Magnus Hellberg i Almtunas trupp nästa säsong.
– Jag fick reda på det för 20 minuter sedan, säger Färnström när UNT når honom under torsdagskvällen.

28 april 2011 22:11

Spekulationerna har varit långa men nu står det alltså klart att Frölunda lånar ut målvakten Linus Fernström till Almtuna under den kommande säsongen.
– Vi har varit muntligt överens ett bra tag och jag tycker att det känns jättebra. Linus har utvecklats enormt sedan har var hos oss senast och är också skolad av Micce Andreasson, säger Almtunas sportchef Martin Öhrstedt.

Fernström spelade för Almtunas J20–lag under säsongen 2006/2007 och tillhörde sedan A–laget under 2008/2009. Under den senaste säsongen spelade han för Enköping i division I.
– Jag tycker att det ska bli riktigt kul, det är så här det ska vara. Kollar man på NHL och AHL så är det den bästa målvakten som spelar och man kan gå mellan lagen, säger Fernström och fortsätter:
– Det känns som om Almtuna har någonting på gång.

Eftersom Fernström fortfarande är Frölundas spelare så kan klubben plocka tillbaka honom under säsongen. Det är dock sagt att Almtuna då kommer att kunna få låna en ny målvakt från Frölunda.
– Det är inte vid en förkylning de kommer att plocka tillbaka honom utan mer om de får någon långtidsskada eller om han spelar extremt bra. Vi kommer dock att signa en till målvakt som vi kommer att hyra ut till division I, säger Öhrstedt.

Trots att Fernström nu är klar vill inte Öhrstedt helt skriva av varken Christopher Heino–Lindberg eller Andro Michel som UNT spekulerade om i torsdagens tidning.
– Jag vill inte utesluta någonting i framtiden och Heino skulle kunna vara ett komplement och detsamma gäller egentligen Michel. Det har dock med ekonomin att göra och i Heinos fall vill vi inte vänta för länge. Som det ser ut i dag kommer vi att gå in i nästa säsong med Adam Reideborn och Linus Fernström som målvakter.

Nu när målvaktsfrågan är löst så kommer Almtuna att jobba vidare på att hitta ytterligare en back och en forward.
– Vi fortsätter att leta på marknaden och så får vi se vad som händer, avslutar Öhrstedt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels