På söndagen ska Svenska cupens gruppspel avgöras när Sirius möter IFK Göteborg hemma på Löten. Sirius ligger för närvarande sist i gruppen men vid seger har man chansen att gå upp på samma poäng som Göteborg. Samtidigt möts Varberg och Öster som ligger på tre respekive två poäng. Två spelare gör comeback i truppen lagom till mötet. Det handlar om Karl Larsson som haft en känning i baksida lår och Shkodran Maholli som har varit sjuk.

Sirius kommer senast från en tung förlust borta mot Varberg där man inte kom upp i nivå – särskilt i den andra halvleken.

– Vi möter ett lag som är bättre än oss i alla delar av spelet i andra halvlek. Vi har ett svagt anfallsspel vilket gör att vi tappar boll hela tiden och då hamnar vi fel i försvaret. Sedan är de starkare och hetare i närkamperna också, sa tränaren Kim Bergstrand till UNT efter matchen.

Både Ian Sirelius och Josh Wicks skadade sig i samband med matchen. Sirelius fick problem med ryggen på uppvärmningen medan Wicks fick en smäll i ansiktet under matchen. Båda är dock uttagna i truppen mot IFK och det kan bli så att Wicks får spela med någon form av skydd. Sirius andra målvakt Gustav Nyberg saknas på grund av sjukdom och ersätts av U19-keepern Oskar Nilsson.

Nyförvärvet Abdul Razak är inte uttagen i truppen då han inte anses vara redo för match ännu. Razak har tidigare berättat för UNT att han är en bit från matchformen då han tränat tre veckor på egen hand efter att inte ha fått följa med Göteborg på deras träningsläger till Spanien.