LÄngtifrÄn nÄgon derbyfeber

Derbyt mellan Storvreta och Sirius ser inte ut att fÄ en inramning vÀrd namnet. Kort tid inför matchen var knappt hÀften av biljetterna sÄlda.

Hampus Ahrén i Storvreta i vitt i duell med Sirius Joakim Pettersson i sÀsongens första derby. Sirius Filip Björk pÄ vÀg att skynda till.

Hampus Ahrén i Storvreta i vitt i duell med Sirius Joakim Pettersson i sÀsongens första derby. Sirius Filip Björk pÄ vÀg att skynda till.

Foto: Adam Troy

Innebandy2019-12-16 10:29

– Intresset borde vara högre Ă€n vad det Ă€r just nu, konstaterar Storvretas marknadsansvarige Hannes Öhman om biljettförsĂ€ljningen.

SÄ sent som för tvÄ Är sedan möttes Uppsalaklubbarna pÄ annandag jul. DÄ kom nÀstan 2 500 ÄskÄdare till IFU. Hemmalaget Storvreta hade gÀrna sett att Àven detta derby spelades pÄ annandagen. Men nu Àr det tisdag kvÀll, en vecka före jul, som gÀller.

– Klart att vi inte Ă€r helt tillfreds med spelschemat. Vi stĂ€llde frĂ„gan till förbundet om att flytta till annandagen men fick nej, sĂ€ger Hannes Öhman.

MĂ€starna var Ă€ndĂ„ ute i god tid och stĂ€llde frĂ„gan före seriestart, enligt Öhman.

– Men reglerna Ă€r sĂ„dana att man fĂ„r inte bryta den kronologiska ordningen i spelschemat, tillĂ€gger han.

Storvreta möter nĂ€mligen Falun pĂ„ bortaplan pĂ„ lördag 21 december. Hade derbyt flyttats till annandagen hade ordningen brutits. 

Nu riskerar derbyt att fÄ en lÀgre publiksiffra Àn normalt. Under söndagen fanns det mÄnga lediga stolar att vÀlja pÄ den som önskade boka biljetter.

– Det Ă€r halvfullt just nu. Det Ă€r en bit över 1 000 biljetter sĂ„lda. Hade det i stĂ€llet varit en annandag vi spelat pĂ„ hade det varit det dubbla, det Ă€r jag övertygad om, sĂ€ger Öhman som inte tror i första hand att det handlar om pengar om nĂ„gon vĂ€ljer att avstĂ„ matchen nĂ€ra inpĂ„ julfirandet utan tidsbrist.

– Man har inte tiden att gĂ„ pĂ„ matchen. Det Ă€r vĂ„r absolut största motstĂ„ndare nĂ€r det gĂ€ller liveidrott överlag, sĂ€ger han.

Förutom att stĂ€mningen pĂ„ plats kanske inte blir den bĂ€sta riskerar Storvreta att gĂ„ miste om intĂ€kter, rĂ€tt stora sĂ„dana. Öhman uppskattar skillnaden mellan nuvarande matchtid och annandagen till ett sexsiffrigt belopp.

– Det skiljer sĂ€kert hundra tusen kronor, sĂ€ger han.

Nu hoppas Öhman att det Ă€ndĂ„ kommer att sluta pĂ„ en publiksiffra som Ă€r uppe och nosar pĂ„ runt 2 000. NĂ€r det kommer till det sportsliga ger han rivalen rĂ€tt stora möjligheter till att skrĂ€lla. detta trots att det skiljer mĂ„nga platser och mĂ„nga poĂ€ng i tabellen.

– Det kommer att bli en riktig kamp, inte alls nĂ„gon promenadseger. Det kĂ€nns helt öppet just nu och jag tror verkligen att Sirius kan hota, sĂ€ger han.

Han nĂ€mner Storvretas mindre bra form pĂ„ senare tid som anledning till att blĂ„svart kan skrĂ€lla. Samtidigt kommer Sirius nĂ€rmast ifrĂ„n en 9–2-förlust borta mot Linköping.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!